Εκλογές 2014

Ανοικτή επιστολή απο την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στην Υπουργό Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη για την ΑΣΤΕΑΝ

Η απόφαση σας για την πρόταση νόμου περί αλλαγής του ονόματος της ΑΣΤΕΑΝ, σε ΑΣΤΕΚ και η μεταφορά της έδρας της από το Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο Κρήτης, προκαλεί για άλλη μια φορά την μήνι  του συνόλου του πληθυσμού του Νομού Λασιθίου και ιδιαίτερα του Δήμου Αγίου Νικολάου-πρωτεύουσα του νομού- στην έδρα του οποίου στεγάζεται και λειτουργεί με θετικά αποτελέσματα, για σχεδόν δύο δεκαετίες η Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων(ΑΣΤΕΑΝ).

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Είναι προφανές ότι οι επί τόσα χρόνια υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων για ανωτατοποίηση της ΑΣΤΕΑΝ, και η εγκατάσταση της σε νέα σύγχρονα κτήρια σε οικόπεδο που ο Δήμος Αγίου Νικολάου παραχώρησε για το σκοπό αυτό δωρεάν, όχι μόνο δεν μελετήθηκαν επί της ουσίας από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου τουρισμού, αλλά αντίθετα οδήγησαν σε μια ακαταλόγιστη απόφαση που στερείται επιχειρημάτων και λογικής, δεν εξυπηρετεί κανένα στρατηγικό στόχο, προκρίνοντας μάλιστα τη λογική των ιδιωτικών συμφερόντων, των οποίων εσείς σήμερα παρουσιάζεστε αρωγός!

Η μετονομασία της ΑΣΤΕΑΝ σε ΑΣΤΕΚ και γιατί όχι και η ταυτόχρονη ανωτατοποίηση της, δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι η έδρα δε μπορεί να παραμείνει στον Άγιο Νικόλαο, όπως ακριβώς συμβαίνει με το Πολυτεχνείο Κρήτης με έδρα το Χανιά και το Πανεπιστήμιο Κρήτης που έχει την έδρα του στο Ρέθυμνο, ιδιαίτερη σας πατρίδα. Εκτός βέβαια, αν ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά, σε κάθε περίπτωση.


Κυρία υπουργέ,

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Επειδή πραγματικά, δεν πάει άλλο, επειδή και η ανοχή και η υπομονή  έχουν εξαντληθεί, επειδή μια ολόκληρη κοινωνία, η κοινωνία του νομού Λασιθίου στο σύνολο της, «πνίγεται» από την διαχρονική αδικία εκ μέρους όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, σας καλούμε να αποσύρετε άμεσα την απόφαση σας και να αποκαταστήσετε έτσι μερικώς το αίσθημα δικαίου για το νομό Λασιθίου και την πρωτεύουσα του, το Δήμο Αγίου Νικολάου.

Καλούμε επίσης, τους δύο Βουλευτές του νομού, κκ.Γ.  Πλακιωτάκη και Κ.  Δερμιτζάκη, έστω και τώρα, να εκφράσουν δημόσια την πλήρη διαφωνία τους και την απαίτηση τους για απόσυρση της αλόγιστης αυτής απόφασης.

Το ίδιο ζητούμε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, το Γενικό Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκη, τους άλλους  βουλευτές της Κρήτης, καθώς και τους υποψήφιους περιφερειάρχες Κρήτης.

Επιτέλους να αποδείξουμε όλοι, ότι την έννοια Συγκρητισμός ,την εννοούμε  με τον ίδιο τρόπο.

Κυρία υπουργέ»,

Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι η εποχή που οι κυβερνώντες «επένδυαν»  στην λογική του διαίρει και βασίλευε σε επίπεδο νομού Λασιθίου, έχει περάσει ανεπιστρεπτί !

Αν χρειαστεί, που το απευχόμαστε, να είστε σίγουρη ότι σε αυτό το δίκαιο αγώνα μας θα μας βρείτε όλους ενωμένους μέχρι το τέλος.

Ευχόμαστε πραγματικά να μη χρειαστεί.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button