ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Αναστάτωση στα ψηφοδέλτια με την τροπολογία Κακλαμάνη !Τροπολογία αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα για τις επικείμενες εκλογές στους μεγάλους δήμους. Η τροπολογία μάλιστα που επηρεάζει τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών … «πήγε » στη Βουλή τη νύχτα.Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα του τύπου η τροπολογία αφορά στην αλλαγή του άρθρου 25 του Καλλικράτη, σε σχέση με τα ψηφοδέλτια των δημοτικών ενοτήτων των δήμων.Τη τροπολογία έφερε στη Βουλή ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Σύμφωνα, λοιπόν με την τροπολογία, στο εξής δε θα χρειάζεται να καταρτίζεται χωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε δημοτική ενότητα, καθώς το ψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο για όλες τις ενότητες και όλοι οι υποψήφιοι διαμερισματικοί σύμβουλοι θα μπορούν να ψηφίζονται από όλους, ασχέτως τόπου διαμονής εντός του δήμου.

Έτσι δε θα χρειάζεται να καταρτίζεται χωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε δημοτική ενότητα, καθώς το ψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο για όλες τις ενότητες και όλοι οι υποψήφιοι διαμερισματικοί σύμβουλοι θα μπορούν να ψηφίζονται από όλους.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει θεωρείται ότι αλλάζει τα δεδομένα στους μεγάλους δήμους καθώς οι υποψήφιοι θα συγκεντρώνουν ψήφους από ενιαία δεξαμενή ψηφοφόρων και δε θα περιορίζεται στον τόπο καταγωγής και δραστηριοποίησής τους.

Οι επικεφαλής συνδυασμών θα διαμορφώσουν τα ψηφοδέλτιά τους και θα επιλέξουν τους υποψηφίους τους με διαφορετικά πλέον κριτήρια.Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close