Εκλογές 2014

Αναστάτωση στα ψηφοδέλτια με την τροπολογία Κακλαμάνη !

Τροπολογία αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα για τις επικείμενες εκλογές στους μεγάλους δήμους. Η τροπολογία μάλιστα που επηρεάζει τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών … «πήγε » στη Βουλή τη νύχτα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα του τύπου η τροπολογία αφορά στην αλλαγή του άρθρου 25 του Καλλικράτη, σε σχέση με τα ψηφοδέλτια των δημοτικών ενοτήτων των δήμων.

Τη τροπολογία έφερε στη Βουλή ο Νικήτας Κακλαμάνης.


Σύμφωνα, λοιπόν με την τροπολογία, στο εξής δε θα χρειάζεται να καταρτίζεται χωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε δημοτική ενότητα, καθώς το ψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο για όλες τις ενότητες και όλοι οι υποψήφιοι διαμερισματικοί σύμβουλοι θα μπορούν να ψηφίζονται από όλους, ασχέτως τόπου διαμονής εντός του δήμου.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Έτσι δε θα χρειάζεται να καταρτίζεται χωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε δημοτική ενότητα, καθώς το ψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο για όλες τις ενότητες και όλοι οι υποψήφιοι διαμερισματικοί σύμβουλοι θα μπορούν να ψηφίζονται από όλους.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει θεωρείται ότι αλλάζει τα δεδομένα στους μεγάλους δήμους καθώς οι υποψήφιοι θα συγκεντρώνουν ψήφους από ενιαία δεξαμενή ψηφοφόρων και δε θα περιορίζεται στον τόπο καταγωγής και δραστηριοποίησής τους.

Οι επικεφαλής συνδυασμών θα διαμορφώσουν τα ψηφοδέλτιά τους και θα επιλέξουν τους υποψηφίους τους με διαφορετικά πλέον κριτήρια.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button