Εκλογές 2014

Ανακοίνωση από το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης για τις εκλογές του 2014

Τα ίδια και ίσα δικαιώματα και οι ίδιες ελευθερίες μετακίνησης είναι θεμελιώδεις όροι τους οποίους προσπαθεί από το 2009 το Κοινοβούλιο να διασφαλίσει για κάθε πολίτη που διαμένει στην επικράτεια της Ε.Ε. και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρέπει η οικονομική και η χρηματοπιστωτική κρίση να χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για τον περιορισμό τους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας των παιδιών και των θυμάτων εγκληματικών πράξεων και έχει ασκήσει πιέσεις για τη θέσπιση αυστηρότερων ποινικών κυρώσεων σε ολόκληρη την Ε.Ε.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Εργάστηκε σκληρά για την αναμόρφωση των κανόνων που διέπουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων και άσκησε πίεση για την τροποποίηση των συμφωνιών για τους επιβάτες αερομεταφορών και την ανταλλαγή τραπεζικών δεδομένων με τις ΗΠΑ, ενώ καταψήφισε συμφωνία για την καταπολέμηση της παραποίησης λόγω των επιφυλάξεων του για τους κινδύνους στο ιδιωτικό απόρρητο και την ελευθερία στο Διαδίκτυο.

Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επέκταση βασικών δικαιωμάτων, όπως η πρόσβαση σε κατάλληλη στέγαση και ιατρική περίθαλψη, στους αιτούντες άσυλο στην Ευρώπη και την παροχή βοήθειας στις χώρες της ΕΕ, οι οποίες δέχονται μεγάλες εισροές ατόμων που ζητούν άσυλο.


Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής τους θητείας, οι βουλευτές του ΕΚ ενίσχυσαν τη νομοθεσία της ΕΕ για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, της παιδικής πορνογραφίας και της εμπορίας ανθρώπων και για την προστασία των θυμάτων εγκληματικών ενεργειών στην ΕΕ.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεών του με τις εθνικές κυβερνήσεις, το Κοινοβούλιο εξασφάλισε την άμεση κατάργηση των ιστοσελίδων που περιέχουν ή διαδίδουν υλικό παιδικής πορνογραφίας και οι οποίες φιλοξενούνται στο έδαφός τους.

Εξάλλου, οι έμποροι ανθρώπων αντιμετωπίζουν πλέον αυστηρές κυρώσεις χάρη στη νομοθεσία που προώθησε το Κοινοβούλιο, ενώ εξασφάλισε ότι τα θύματα θα τυγχάνουν πλέον καλύτερης προστασίας και βοήθειας, όπως η παροχή στέγης, ιατρικής περίθαλψης και συμβουλών.

Μέτρα για την προστασία των θυμάτων εγκληματικών πράξεων υπάρχουν ήδη σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά παύουν να ισχύουν στις περιπτώσεις όπου το θύμα μετακινείται σε άλλη χώρα. Έτσι το Κοινοβούλιο θέσπισε νόμο ώστε να εξασφαλίσει ότι από τον Ιανουάριο του 2015 τα άτομα στα οποία έχει χορηγηθεί προστασία σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ θα απολαμβάνουν παρόμοια προστασία εφόσον επιλέξουν να μετακινηθούν σε άλλο κράτος μέλος.

Παράλληλα, ο καθορισμός ορίων για τη μαζική συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις μηχανές αναζήτησης και άλλους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών και επιπλέον η μείωση της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις τοποθετήθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών του Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της ριζικής αναθεώρησης των κανόνων της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι ευρωβουλευτές πρόσθεσαν, επίσης, νέες εγγυήσεις για τη διαβίβαση δεδομένων σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα, η παροχή ελάχιστων δικαιωμάτων στους αιτούντες άσυλο μόλις εισέλθουν στις χώρες της ΕΕ, οι κοινές διαδικασίες και προθεσμίες για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου και η παροχή περισσότερης στήριξης στις χώρες που αντιμετωπίζουν εισροές αιτούντων άσυλο συγκαταλέγονται στα βασικά επιτεύγματα του Κοινοβουλίου όσον αφορά το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Τέλος, ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ε.Ε. είναι ο απαλλαγμένος από σύνορα χώρος Σένγκεν, εντός του οποίου οι πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς συνοριακούς ελέγχους και το Κοινοβούλιο έχει αγωνιστεί για να παραμείνει ο χώρος ως έχει.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button