Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΚΕΨΗ

Τρεις Ιεράρχες: Εκφραστές της εκκλησιαστικής παιδαγωγίας

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Με το επίκαιρο θέμα: «Τρεις Ιεράρχες: Εκφραστές της εκκλησιαστικής παιδαγωγίας» συνεχίστηκε ο κύκλος ομιλιών στην Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το εσπέρας της Τρίτης 28 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Ο προσκεκλημένος ομιλητής Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Νικόλαος Αλεξάκης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Σητείας, ερμηνεύοντας με την δομημένη και τεκμηριωμένη σκέψη του τις έννοιες που συνθέτουν τον τίτλο, ανέπτυξε το θέμα του εστιάζοντας στην συνεισφορά και την συμβολή των Τριών Ιεραρχών στην διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας σύμφωνα με το δόγμα της αληθινής Ορθοδόξου Πίστεως.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Αναφερόμενος στην τρισσόν των Αγίων Πατέρων και Ιεραρχών επεσήμανε τα γνωρίσματα της προσωπικότητας του κάθε Ιεράρχου ξεχωριστά και εξήγησε με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται η ενότητα μέσω της διαφορετικότητας του χαρακτήρος των. Εν συνεχεία, προσδιόρισε την έννοια της ιερωσύνης μέσα στην Εκκλησία του Χριστού, τονίζοντας τον θεραπευτικό ρόλο των ιερέων στην επούλωση των πληγών που δημιουργεί η αμαρτία στο δρόμο προς τη θέωση.

Προβαίνοντας σε επεξήγηση του γεγονότος ότι οι Τρεις Ιεράρχες είναι εκφραστές της εκκλησιαστικής παιδαγωγίας ο π. Νικόλαος υπογράμμισε ότι μέσα στην Εκκλησία δεν υπάρχει ατομική αυθεντία, αναγνωρίζεται μόνο η πνευματική αυθεντία. Και αυτό διότι η Εκκλησία λειτουργεί ως Σώμα και δεν γίνονται διακρίσεις ανάμεσα στα μέλη της.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

pater nikolaos alexakis siteia
Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Νικόλαος Αλεξάκης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Σητείας

Με τον ίδιο τρόπο η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του θεσμού της οικογενείας είναι η ενότητα και η αδιάκριτη αγάπη μεταξύ των μελών της και αυτό είναι το ζητούμενο στην σύγχρονη κοινωνία. «Για να λειτουργήσουμε ως οικογένεια θα πρέπει να καλλιεργήσουμε την ενότητα της διαφορετικότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πέρας της ομιλίας οι παρεστηκότες είχαν την δυνατότητα να αναπτύξουν συζήτηση με τον π. Νικόλαο Αλεξάκη, εκφράζοντας τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους σχετικώς με την διατήρηση της απρόσκοπτης λειτουργίας της οικογένειας σε μια εποχή αμφισβήτησης πατροπαράδοτων θεσμών και αξιών.

Zuper Service


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Ιωάννα Κρητσωτάκη

Ονομάζομαι Κρητσωτάκη Ιωάννα και διαμένω μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με το Χαρίδημο Δρακωνάκη και έχουμε ένα γιο 11 ετών, το Μιχάλη. Πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων» , καθώς και του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International. Πρόσφατα έλαβα την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη «Διαπολιτισμική και συμπεριληπτική εκπαίδευση». Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency) και υπολογιστές (ECDL) Έχω απασχοληθεί στο παρελθόν ως ωρομίσθια και αναπλήρωτρια θεολόγος σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφεριακή ενότητα Κρήτης παράλληλα με την καλοκαιρινή μου απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όπου κατοικώ. Έχω βραβευτεί με το βραβείο Δασκαλάκη, ως μια εκ των 70 καλύτερων ξενοδοχουπαλλήλων της Κρήτης το 2017, με ταυτόχρονη αρθογραφία θεολογικού περιεχομένου σε τοπικά ΜΜΕ, συμμετοχή σε εσπερίδες π.χ. 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου συνεργασία Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου-Αύγουστος 2020 (διαδικτυακή επανάληψη σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου το Νοέμβριο 2020), διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. Τα Πάθη τα Σεπτα, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου το 2015), ομιλίες στο Σύλλογο Προστασίας Αγένητου Παιδιού «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε αναμονή πρόληψης για την ερχόμενη σχολική περίοδο ως αναπληρώτρια θεολόγος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθώ μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή»

Σχετικά άρθρα

Back to top button