Citron

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΚΕΨΗ

Στο βάθος κήπος… | της Ιωάννας Κρητσωτάκη

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ξαναδροσισε στο δωμάτιο 204 του κεντρικού νοσοκομείου. Κάμποσες μέρες τώρα το κεντρικό σύστημα ψύξης – θέρμανσης δε λειτουργούσε, με αποτέλεσμα γκρίνιες και παράπονα στη κεντρική διοίκηση.

“Μα δίνουμε ένα σωρό χρήματα για καλύτερη παροχή υπηρεσιών κι εσείς μας λέτε ότι πρέπει να περιμένουμε ένα μικροσκοπικό ανταλλακτικό εκ Γαλλίας;”, ήταν ένα από τα εκατοντάδες παράπονα στη κεντρική διοίκηση. Μια διοίκηση που αναμόρφωσε, άλλαξε, εκσυγχρόνισε το παλιό νοσοκομείο κυνηγώντας ευρωπαϊκά προγράμματα και επιδοτήσεις. Καινούρια ιατρικά μηχανήματα αγοράστηκαν, το προσωπικό επιμορφώθηκε σε νέες μεθόδους ιατρικής παρακολούθησης, το γερασμένο κτήριο ανακαινίστηκε και τώρα έφτανε ένα μικρό ανταλλακτικό για να χαλάσει την καλή φήμη που είχε δημιουργηθεί.. Μόνο ένα μικρό σημείο στο πίσω μέρος του πολύβοου κτηρίου δεν είχε την ίδια μοίρα ανακαίνισης.. Ο κήπος στην ανατολική πλευρά, με τα γερασμένα πεύκα, τα πράσινα ξεφτισμένα παγκάκια και το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Θεράποντα, τάμα κι ‘ευχαριστώ” ενός νοσηλευόμενου πριν κάποια χρόνια. Η βρύση με τη μαρμάρινη επιγραφή είχε πια στερέψει, αφού κανείς δεν είχε φροντίσει να αποκατασταθεί η βλάβη στη σύνδεση με το κεντρικό σύστημα ύδρευσης.

“ΧΡΥΣΟΣ

Εγκαίνια επί εγκαινίων, κουρτίνες και φώτα και πίσω από όλα αυτά αυτά ένας κήπος που αν και εγκαταλελειμμένος από τα μάτια των πολλών, παρέμενε εκεί για όποιον ήθελε να αναζητήσει τη δροσιά κάτω απ’ τα γερασμένα πεύκα. Ίσως, κάπως έτσι να μοιάζει και η φλόγα της Πίστης, της Αλήθειας.. Με ένα παλιό κήπο στα βάθη του εγωίσμου μας, του παραφορτωμένου με φτιασίδια .Κι, όμως είναι πάντα εκεί… Μας περιμένει να τον επισκεφτούμε, να τον καθαρίσουμε απ’ τα ζιζάνια, να βάψουμε τα παγκάκια για αποθέσουμε τις έννοιες και τις ελπίδες μας. Να φτιάξουμε την παλιά βρύση, που δροσίζει σώμα και πνεύμα…Να μπούμε ξανά στο ταπεινό εκκλησάκι με τη χαμηλή πόρτα, χαμηλώνοντας το υπέρμετρο πολλές φορές εγώ μας….

Ανηφορικός ο δρόμος προς τον παλιό κήπο, μα η θέα και η δροσιά είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!

“IN_AND_OUT

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από το κέντρο της πόλης μας, με τον ιερό ναό της Παναγίας της Βρεφοτρόφου στο βάθος!

*Ιωάννα Κρητσωτάκη – Δρακωνάκη θεολόγος, πιστοποιημένη εκπαιδευτικός στη «Διαπολιτισμική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων» και του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή».

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Ιωάννα Κρητσωτάκη

Ονομάζομαι Κρητσωτάκη Ιωάννα και διαμένω μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με το Χαρίδημο Δρακωνάκη και έχουμε ένα γιο 11 ετών, το Μιχάλη. Πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων» , καθώς και του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International. Πρόσφατα έλαβα την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη «Διαπολιτισμική και συμπεριληπτική εκπαίδευση». Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency) και υπολογιστές (ECDL) Έχω απασχοληθεί στο παρελθόν ως ωρομίσθια και αναπλήρωτρια θεολόγος σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφεριακή ενότητα Κρήτης παράλληλα με την καλοκαιρινή μου απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όπου κατοικώ. Έχω βραβευτεί με το βραβείο Δασκαλάκη, ως μια εκ των 70 καλύτερων ξενοδοχουπαλλήλων της Κρήτης το 2017, με ταυτόχρονη αρθογραφία θεολογικού περιεχομένου σε τοπικά ΜΜΕ, συμμετοχή σε εσπερίδες π.χ. 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου συνεργασία Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου-Αύγουστος 2020 (διαδικτυακή επανάληψη σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου το Νοέμβριο 2020), διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. Τα Πάθη τα Σεπτα, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου το 2015), ομιλίες στο Σύλλογο Προστασίας Αγένητου Παιδιού «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε αναμονή πρόληψης για την ερχόμενη σχολική περίοδο ως αναπληρώτρια θεολόγος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθώ μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή»

Σχετικά άρθρα

Back to top button