Citron
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΚΕΨΗ

Περί αισθητικής ο λόγος…

GMG

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Αισθητική …μια παρερμηνευμένη έννοια, που πολλοί τη συνδέουν μόνο με τον καλλωπισμό του σώματος και του προσώπου.

Η αισθητική, όμως, περιλαμβάνει και τη διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων της καθημερινότητας, τον τρόπο προσέγγισης των ανθρώπων, το σεβασμό στη φύση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την κατανόηση των πραγματικών αναγκών του άλλου. Ακούμε πολλές φορές τη φράση «ένας κλασάτος άνθρωπος, με ανώτερη αισθητική…» επικεντρώνοντας μόνο στην οικονομική του επιφάνεια και στην κατοχή ακριβών αγαθών…..

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

Η έννοια όμως του «high class» είναι κάτι άλλο, ψηλότερο και ισχυρότερο από την οικονομική επιφάνεια… Ο αληθινά κλασάτος άνθρωπος και με πραγματική αισθητική , βγαίνει από το μικρόκοσμο του ανθρώπινου εγωισμού του και μεταβαίνει στο μεγαλόκοσμο των ανθρώπων και της κοινωνίας, συμπάσχει, επικοινωνεί μαζί τους, προσφέρει ανιδιοτελώς. Ο αληθινά κλασάτος άνθρωπος δε βροντοφωνάζει τις πράξεις του , παραμένει σε αρκετές περιπτώσεις backstage , διεκδικεί με ΘΑΡΡΟΣ και όχι με θράσος.

Ο αληθινά κλασάτος άνθρωπος σέβεται τον πόνο του άλλου, τη ζωή του που μπορεί ν’ άλλαξε μέσα σε δευτερόλεπτα. Σήμερα, μια νέα γυναίκα έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά από καιρό. Όφειλαν ν’ αφήσουν το ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ να περάσει, να περπατήσει αργά και σταθερά στον πολύβουο κόσμο των μικροφώνων και των καμερών ανενόχλητη. Η Ιωάννα ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΑΤΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ, όπως η ίδια είχε δηλώσει πριν μέρες.

Mechanical Solutions

Και τι έγινε, τελικά; Η εκμαίευση μιας δήλωσης οδήγησε κάποιους στην κυριολεξία να την περικυκλώσουν. Πολλές φορές τα όσα αισθανόμαστε και όσα φυλάμε στη ψυχή μας έχουν περισσότερη σημασία απ’ αυτά που απλά λέγονται….. Η Ιωάννα δε χρειάζεται να κάνει δηλώσεις. Μιλάει με το θάρρος που αντιμετωπίζει την περιπέτειά της που ξεκίνησε απρόσμενα ξαφνικά.Ένας αληθινά κλασάτος άνθρωπος, μια γεμάτη αισθητική ΨΥΧΗ!!

*Ιωάννα Κρητσωτάκη – Δρακωνάκη, θεολόγος, πιστοποιημένη εκπαιδευτικός στη «Διαπολιτισμική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων», καθώς και του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή».

Zuper Service


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Ιωάννα Κρητσωτάκη

Ονομάζομαι Κρητσωτάκη Ιωάννα και διαμένω μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με το Χαρίδημο Δρακωνάκη και έχουμε ένα γιο 11 ετών, το Μιχάλη. Πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων» , καθώς και του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International. Πρόσφατα έλαβα την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη «Διαπολιτισμική και συμπεριληπτική εκπαίδευση». Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency) και υπολογιστές (ECDL) Έχω απασχοληθεί στο παρελθόν ως ωρομίσθια και αναπλήρωτρια θεολόγος σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφεριακή ενότητα Κρήτης παράλληλα με την καλοκαιρινή μου απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όπου κατοικώ. Έχω βραβευτεί με το βραβείο Δασκαλάκη, ως μια εκ των 70 καλύτερων ξενοδοχουπαλλήλων της Κρήτης το 2017, με ταυτόχρονη αρθογραφία θεολογικού περιεχομένου σε τοπικά ΜΜΕ, συμμετοχή σε εσπερίδες π.χ. 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου συνεργασία Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου-Αύγουστος 2020 (διαδικτυακή επανάληψη σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου το Νοέμβριο 2020), διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. Τα Πάθη τα Σεπτα, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου το 2015), ομιλίες στο Σύλλογο Προστασίας Αγένητου Παιδιού «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε αναμονή πρόληψης για την ερχόμενη σχολική περίοδο ως αναπληρώτρια θεολόγος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθώ μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή»

Σχετικά άρθρα

Back to top button