ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΚΕΨΗ

Ο Άγιος Αθανάσιος και ο Άγιος Κύριλλος

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ο Μέγας Αθανάσιος γεννήθηκε το 295 μ.χ. από φτωχούς ενάρετους γονείς γεγονός που στερήθηκε σπουδές, όμως ο Θεός τον προίκισε με πλούσια πνευματικα προσόντα μελετά μόνος του και φτάνει σε υψηλότατα επίπεδα γνώσης και σοφίας , 25 ετών χειροτονείται διάκονος από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Αλέξανδρο τον οποίο ακολουθεί στην Α’ οικουμενική σύνοδο το 325 μ.χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας.

Αναδεικνύεται πρωτεργάτης στην καταδίκη της αιρετικής διδασκαλίας του Αρείου. Το 328 μ.χ. σε ηλικία 33 ετών εκλέγεται πανηγυρικά πατριάρχης Αλεξανδρείας. Από την θέση αυτή αντιμετωπίζει φοβερό πόλεμο εκ μέρους των αιρετικών οπαδών του Αρείου , όμως ο άγιος χάρη στη δέουσα πίστη στο Θεό νίκησε όλες τις δοκιμασίες και τις 5 εξορίες που του επιβλήθηκαν καθώς ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Β’ ήταν οπαδός του αρειανισμού ο άγιος εκοιμήθη εν ειρήνη το 373 μ.χ.

“ΧΡΥΣΟΣ

Ο άγιος Κύριλλος ανεψιός του αρχιεπισκόπου Αλεξάνδρειας Θεοφίλου ,ο Κύριλλος έλαβε μεγάλη θεολογική μόρφωση ώστε έγινε κατόπιν διάδοχος του θείου του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο Αλεξάνδρειας . Όταν έγινε η Γ’ οικουμενική σύνοδος το 431 μ.χ. στην Έφεσο ο Κύριλλος υπήρξε πρόεδρος αυτής και συνετέλεσε να γκρεμιστούν οι κακοδοξίες του δισεβους Νεστορίου για το πρόσωπο της υπεραγίας ημών Θεοτόκου .ο Κύριλλος παρέδωσε το πνεύμα του στον κύριο την 27 Ιουνίου το 444 μ.χ. αφού πατριάρχησε για 32 περίπου χρόνια δικαίως ο άγιος Αναστάσιος ο Σηναιτης τον προσονόμασε ( σφραγίδα των πατέρων )

Η εκκλησία θέλησε να αδελφώσει την μνήμη των δύο πατέρων και αρχιεπισκόπων Αθανασίου και Κυρίλλου και όρισε το συνεορτασμό τους στις 18 Ιανουαρίου ο άγιος Κύριλλος εορτάζεται και στις 9 Ιουνίου !!!! Τις ευλογίες και τις πρεσβείες των αγίων μας σε όλον τον κόσμο βοήθεια μας η αγία χάρη τους !!! Αμήν!!

“IN_AND_OUT

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες! !!!

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Ιωάννα Κρητσωτάκη

Ονομάζομαι Κρητσωτάκη Ιωάννα και διαμένω μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με το Χαρίδημο Δρακωνάκη και έχουμε ένα γιο 11 ετών, το Μιχάλη. Πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων» , καθώς και του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International. Πρόσφατα έλαβα την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη «Διαπολιτισμική και συμπεριληπτική εκπαίδευση». Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency) και υπολογιστές (ECDL) Έχω απασχοληθεί στο παρελθόν ως ωρομίσθια και αναπλήρωτρια θεολόγος σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφεριακή ενότητα Κρήτης παράλληλα με την καλοκαιρινή μου απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όπου κατοικώ. Έχω βραβευτεί με το βραβείο Δασκαλάκη, ως μια εκ των 70 καλύτερων ξενοδοχουπαλλήλων της Κρήτης το 2017, με ταυτόχρονη αρθογραφία θεολογικού περιεχομένου σε τοπικά ΜΜΕ, συμμετοχή σε εσπερίδες π.χ. 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου συνεργασία Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου-Αύγουστος 2020 (διαδικτυακή επανάληψη σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου το Νοέμβριο 2020), διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. Τα Πάθη τα Σεπτα, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου το 2015), ομιλίες στο Σύλλογο Προστασίας Αγένητου Παιδιού «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε αναμονή πρόληψης για την ερχόμενη σχολική περίοδο ως αναπληρώτρια θεολόγος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθώ μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή»

Σχετικά άρθρα

Back to top button