Citron
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΚΕΨΗ

Αγιοι Μαρκιανός και Μαρτύριος, οι νοτάριοι

Προστάτες των συμβολαιογράφων. Η μνήμη τους τιμάται στις 25 Οκτωβρίου

GMG

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Ήταν νοτάριοι και γραμματικοί του Πατριάρχου Κων/πόλεως Παύλου του ομολογητή, στα χρόνια του αυτοκράτορα Κωνστάντιου, που ήταν αιρετικός αρειανός (337-349). Με άριστες σπουδές και υψηλή ηθική επιτελούσαν τα καθήκοντά τους με επιμέλεια και σεμνότητα που πήγαζαν από την αγάπη τους για το Χριστό και την Εκκλησία. Και δεν άργησε ο καιρός να γίνουν θαρραλέοι ομολογητές της πίστης τους.

Όταν ο Πατριάρχης Παύλος δεν συνομολόγησε υπέρ των αρειανών, ο αυτοκράτορας τον εξόρισε στην Αρμενία όπου και βρήκε τραγικό θάνατο  δια πνιγμού από αιρετικούς αντιπάλους του και εχθρούς της Ορθοδοξίας. Οι νοτάριοι του, ο Μαρκιανός και ο Μαρτύριος, δεν λιποψύχησαν στιγμή, ούτε πρόδωσαν την πίστη τους στο ορθόδοξο δόγμα, για να εξασφαλίσουν μια άνετη και ανέφελη ζωή. Ήρθε, λοιπόν, η σειρά τους να συλληφθούν και να  οδηγηθούν μπροστά στον αυτοκράτορα όπου με παρρησία ομολόγησαν την αληθινή πίστη, ασκώντας του μάλιστα δριμεία κριτική για τις επιλογές του. Τότε ο αυτοκράτορας οργισμένος από τη στάση του διέταξε να τους θανατώσουν.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

*Ιωάννα Κρητσωτάκη – Δρακωνάκη, θεολόγος, πιστοποιημένη εκπαιδευτικός στη «Διαπολιτισμική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στη “Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών μονάδων” μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή».

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Ιωάννα Κρητσωτάκη

Ονομάζομαι Κρητσωτάκη Ιωάννα και διαμένω μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με το Χαρίδημο Δρακωνάκη και έχουμε ένα γιο 11 ετών, το Μιχάλη. Πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων» , καθώς και του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International. Πρόσφατα έλαβα την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη «Διαπολιτισμική και συμπεριληπτική εκπαίδευση». Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency) και υπολογιστές (ECDL) Έχω απασχοληθεί στο παρελθόν ως ωρομίσθια και αναπλήρωτρια θεολόγος σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφεριακή ενότητα Κρήτης παράλληλα με την καλοκαιρινή μου απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όπου κατοικώ. Έχω βραβευτεί με το βραβείο Δασκαλάκη, ως μια εκ των 70 καλύτερων ξενοδοχουπαλλήλων της Κρήτης το 2017, με ταυτόχρονη αρθογραφία θεολογικού περιεχομένου σε τοπικά ΜΜΕ, συμμετοχή σε εσπερίδες π.χ. 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου συνεργασία Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου-Αύγουστος 2020 (διαδικτυακή επανάληψη σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου το Νοέμβριο 2020), διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. Τα Πάθη τα Σεπτα, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου το 2015), ομιλίες στο Σύλλογο Προστασίας Αγένητου Παιδιού «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε αναμονή πρόληψης για την ερχόμενη σχολική περίοδο ως αναπληρώτρια θεολόγος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθώ μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή»

Σχετικά άρθρα

Back to top button