Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑVoucher 200 ευρώ για laptop, tablet | Πότε η πληρωμή σε δικαιούχους

Voucher 200 ευρώ για laptop, tablet | Πότε η πληρωμή σε δικαιούχους

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Δεύτερη ευκαιρία δόθηκε σε όσους μαθητές και φοιτητές έκαναν αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ προκειμένου να αγοράσουν laptop, τάμπλετ ή desktop μέσω της πλατφόρμας για το voucher 200 ευρώ (https://digital-access.gov.gr/) και πλέον έρχεται η ώρα για τις πληρωμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, από τις 12 Απριλίου θα αρχίσει η πληρωμή για τα voucher των 200 ευρώ στους δικαιούχους, ωστόσο η διαδικασία θα προχωρήσει σταδιακά για να υπάρχει επάρκεια εξοπλισμού σε tablets, laptops και desktops από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

mechanical adv 2021

Από το υπουργείο εκδόθηκε ανακοίνωση που αφορά δικαιούχους των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε, αλλά περιμένουν την ενεργοποίηση της «έκδοσης επιταγών». Αντίστοιχα ισχύει και για όσους δικαιούχους θα εγκριθούν στο μέλλον και μέχρι την λήξη του Προγράμματος.

apostolakis adv 2

Όπως αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 9 Απριλίου το απόγευμα θα είναι διαθέσιμη (εντός της εφαρμογής) η επιλογή “έκδοση επιταγών (vouchers)”.

Η επιλογή θα είναι ανοικτή και διαθέσιμη για το συνολικό χρόνο ισχύος του προγράμματος, οπότε δεν υπάρχει πιεστική προθεσμία για την είσοδο στο σύστημα και ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ενέργειας

Όσοι δικαιούχοι έχουν φθάσει σε αυτό το βήμα, θα επιλέγουν “έκδοση επιταγών”, στη συνέχεια θα δηλώνουν-επιβεβαιώνουν και πάλι τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, και θα αναμένουν να λάβουν τους κωδικούς των επιταγών τους (αποστολή στο sms και εμφάνιση στη συγκεκριμένη σελίδα της εφαρμογής).

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Τις πρώτες ημέρες η αποστολή των επιταγών θα γίνεται ελεγχόμενα και σταδιακά , προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ασφαλής και ομαλή εξέλιξη της συνολικής διαδικασίας. Εκτιμάται ότι το σύνολο των δικαιούχων που έχει εγκριθεί και αναμένει ήδη έκδοση επιταγών, θα παραλάβει τις επιταγές του έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021».
Βήμα βήμα η διαδικασία για την αίτηση

Αρχικά οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος της «Ψηφιακής Μέριμνας» με τους κωδικούς Taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που ζητούνται όπως:

  • ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του αιτούντος,
  • η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση
  • κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές),
  • και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης.

Ποια λάθη πρέπει να αποφύγετε

Σε οδηγίες που εκδόθηκαν, η πλατφόρμα του voucher των 200 ευρώ («Ψηφιακή Μέριμνα») ενημερώνει τους δικαιούχους ότι «σε κάποιες περιπτώσεις τα στοιχεία των τέκνων (επώνυμο, όνομα κλπ.) δεν εμφανίζονται σωστά στην αίτηση. Το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι η αναφορά “άρρεν” ή “θήλυ” στο πεδίο όνομα, αντί του πραγματικού ονόματος του παιδιού. Δεν αποκλείονται όμως και άλλα λάθη/ανακρίβειες».

Το ονοματεπώνυμο και η ημερομηνία γέννησης των παιδιών δε δύναται να συμπληρωθούν από το δικαιούχο, αλλά αντλούνται αυτόματα από το μητρώο ΑΜΚΑ. Τα λάθη ή ανακρίβειες οφείλονται στο γεγονός ότι το μητρώο δεν είναι σωστά επικαιροποιημένο. «Η ακρίβεια των στοιχείων αυτών όμως είναι σημαντική, διότι τα στοιχεία διασταυρώνονται στη συνέχεια με τα ηλεκτρονικά μητρώα των εκπαιδευτικών δομών για την επιβεβαίωση της φοίτησης. Αν δεν είναι σωστά ενημερωμένα, τότε πιθανότατα δε θα είναι δυνατή η επιβεβαίωση της φοίτησης και η έγκριση της επιταγής (voucher)» επισημαίνεται.

Σε περίπτωση λαθών όπως τα παραπάνω, οι γονείς θα πρέπει πρώτα να προβούν στη διόρθωση των στοιχείων των παιδιών τους στο μητρώο ΑΜΚΑ, και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης επιχορήγησης.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble