ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: 1.530.033.032.528.819 δραχμές οι οφειλές του κατοχικού δανείουΣτο ποσό του 1 τετράκις εκατομμύριο 530 τρισεκατομμύρια 33 δισεκατομμύρια 32 εκατομμύρια 528 χιλιάδες 819 δραχμές (σε τιμές Νοεμβρίου 1941) ανέρχεται το ύψος των απαιτήσεων της ελληνικής πλευράς από το γερμανικό κράτος για το κατοχικό δάνειο σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι εκτιμήσεις της ΤτΕ είναι πως το ποσό αυτό ανερχόταν το 1963 σε 32 δις δρχ.

Όπως προκύπτει από την ενημέρωση που είχαν τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων από στελέχη της ΤτΕ, τον Απρίλιο του 1963 συντάχθηκε έκθεση από την ΤτΕ με όλο το ιστορικό και την ανάλυση των λογαριασμών, η οποία βρίσκεται από χθες κατατεθειμένη στη Βουλή και η οποία συνοδεύεται από 95 έγγραφα. «Μιλάμε» είπε ο Μ. Μιχαλόπουλος (Διευθυντής Εργασιών Δημοσίου και Συστημάτων Πληρωμών και Διακανονισμού της ΤτΕ) «για το 1963, σε χρόνο ανύποπτο όταν με απόφαση της κυβέρνησης συντάχθηκε μία μελέτη επί του ύψους των απαιτήσεων από τη Γερμανία επί του Κατοχικού Δανείου».

Για «εθνικού λόγους» αποφασίστηκε η συγκεκριμένη έκθεση να μη δημοσιοποιηθεί ενώ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ζητήθηκε να κρατηθεί το απόρρητο σε κάποια στιγμή της διαδικασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close