Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την τόνωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Αλλαγές με κίνητρα, μειώσεις φόρων, ακόμα και ειδικά δώρα, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο σε μια προσπάθεια να τονώσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ειδικά μεταξύ των φορολογουμένων και επαγγελματιών που βρίσκονται στην υψηλή ζώνη κινδύνου για φοροδιαφυγή.

GMG

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Το θέμα έρχεται για ακόμα μια φορά στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά με αφορμή τη χρηματοδότηση τέτοιων δράσεων από ευρωπαϊκούς πόρους καθώς πολλά από τα νέα μέτρα περιλαμβάνονται στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι αρκετά, με πολλές εναλλακτικές, αλλά κοινή συνισταμένη την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Ήδη υπάρχουν προτάσεις οι οποίες προβλέπουν:

1. Φοροεκπώσεις: Το σύνολο των συναλλαγών που θα γίνονται με συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων ή ελεύθερων επαγγελματιών θα φέρνουν μείωση στο φορολογητέο εισόδημα ή στο φόρο εισοδήματος κάθε φορολογούμενου. Προϋπόθεση οι συναλλαγές να έχουν γίνει μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή e-banking. Στις κατηγορίες των επαγγελματιών ή των επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων θα είναι συνεργεία αυτοκινήτων, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, μπαρ, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, κομμωτήρια, γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, ιδιαίτερα μαθήματα, δικηγόροι, γιατροί, τεχνικά γραφεία κ.α.

2. Έπαθλα: Σχεδιάζεται η αναμόρφωση της φορολοταρία προκειμένου να δίνει σε λίγους τυχερούς φορολογούμενους μεγαλύτερα χρηματικά ποσά. Τα ποσά μπορεί να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ. Σήμερα 1.000 φορολογούμενοι κερδίζουν 1.000 ευρώ μηνιαίως. Δηλαδή κάθε μήνα το υπουργείο Οικονομικών μοιράζει στους τυχερούς της φορολοταρίας 1 εκατ. ευρώ.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

3. Αποδείξεις: Στο σύστημα που ισχύει σήμερα, στη φόρολοταρία μετρούν όλες οι αποδείξεις από τις συναλλαγές των φορολογούμενων. Εξετάζεται ωστόσο, στη νέα φορολοταρία να μπαίνουν μόνο πληρωμές από δραστηριότητες με υψηλή παραβατικότητα, όπως για παράδειγμα: κομμωτήρια, συνεργεία, γυμναστήρια, δαπάνες σε δικηγόρους και γιατρούς. Αυτό σημαίνει ότι πλέον όσοι επιθυμούν να κερδίσουν το μεγάλο έπαθλο θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις από τις παραπάνω κατηγορίες επαγγελμάτων και ως εκ τούτου θα αναγκαστούν οι συναλλαγές τους να γίνονται μέσω τράπεζας.

4. Διπλές αποδείξεις: Υπάρχει και το σενάριο που προβλέπει στο όριο του 30% του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύπτεται με ηλεκτρονικές αποδείξεις, ορισμένες αποδείξεις από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες να μετράνε διπλά.

Zuper Service

Οι προτάσεις του ΙΟΒΕ

Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να λάβει υπόψη του και τα μέτρα που έχει προτείνει το ΙΟΒΕ για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών τα οποία προβλέπουν κίνητρα στους καταναλωτές και στους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, τα κίνητρα που προτείνει το ΙΟΒΕ για τους καταναλωτές προβλέπουν:

  • Επιστροφή χρημάτων σε καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά σε στοχευμένους κλάδους ή γεωγραφικές περιοχές.
  • Έκπτωση φόρου εισοδήματος που χορηγείται σε περίπτωση μεγάλης χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών σε συγκεκριμένους κλάδους.
  • Εφαρμογή ενός πιο στοιχούμενο προγράμματος λοταρίας, τόσο ως προς το πεδίο εφαρμογής όσο και ως προς τη δημοσιότητα

Για τις επαγγελματίες ομάδες προτείνονται τα εξής κίνητρα:

  • Λοταρία για αυτοαπασχολούμενους που επιτυγχάνουν στόχους διείσδυσης των Ηλεκτρονικών Μέσων Πληρωμής (ΗΜΠ).
  • Πίστωση ή έκπτωση φόρου σε πωλητές αγαθών και παρόχων υπηρεσιών που επιτυγχάνουν στόχους διείσδυσης των ΗΜΠ τόσο σε σχέση με το επίπεδο χρήσης όσο και με την ετήσια αύξησή τους.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button