ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί με βάση τα ποσά της αναστολήςΟ κ. Βρούτσης μιλώντας στην ΕΡΤ. γνωστοποίησε πως το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου με βάση τον πραγματικό μισθό που έλαβε ο εργαζόμενος, ενώ τόνισε ότι ανοίγει και η πλατφόρμα για την υποβολή των δικαιολογητικών για τις αναστολές από τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δώρο των Χριστουγέννων θα δοθεί κανονικά, με βάση τον πραγματικό μισθό που έλαβε ο εργαζόμενος στην τσέπη του, και η ενίσχυση του κράτους θα δοθεί στο ποσό των αναστολών, είτε τα 534 είτε τα 800 ευρώ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Εγκαταλείπεται έτσι η εισήγηση (και ισχυρή νομική άποψη) του εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας, ότι το καθεστώς της αναστολής των συμβάσεων εργασίας δεν θα έπρεπε να οδηγεί σε απώλεια δικαιωμάτων του εργαζομένου.

Απέναντι στο νομικό επιχείρημα, πρυτάνευσε η πραγματιστική λογική του υπουργείου Οικονομικών. Όπως εξηγεί αρμόδιος παράγων:

swell adv 2021

– Είναι άγνωστο το κόστος του μέτρου. Υπολογίζεται σε τουλάχιστον 200-250 εκατ. ευρώ αλλά αν παραταθούν οι αναστολές και μπουν περισσότεροι στην επιδότηση από το Κράτος, τότε αυξάνονται και τα 800άρια που θα πρέπει να δοθούν, αλλά και το ποσόν του Δώρου Χριστουγέννων που θα κληθεί να καταβάλλει το Δημόσιο .

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Επιπλέον ενημέρωσε ότι η άδεια αναψυχής με νομοθετική ρύθμιση θα μετατεθεί για το ’21 για όσους εργαζόμενους μπήκαν σε αναστολή τον Δεκέμβριο


Σχετικά άρθρα

Back to top button