Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι είναι το «επίδομα εργασίας» και ποιοι το δικαιούνται

Τι είναι το «επίδομα εργασίας» και ποιοι το δικαιούνται

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Τεκτονικές αλλαγές στα επιδόματα προτείνει το Σχέδιο της Επιτροπής Πισσαρίδη και για την Κοινωνική Πρόνοια, καθώς προτείνει ενοποίηση όλων των επιδομάτων σε ένα, εκτός εκείνων που αφορούν στην ανεργία, την αναπηρία και την στέγαση.

Ταυτόχρονα δρομολογείται η σταδιακή απόσυρση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) και θεσπίζεται το «επίδομα εργασίας», σε όσους δικαιούχους του ΕΕΕ εργάζονται και ο μισθός τους αυξάνεται.

mechanical adv 2021

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, κάποιος που δεν εργάζεται και δεν λαμβάνει άλλα εισοδήματα θα εισπράττει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Εφόσον αρχίσει να εργάζεται, τότε συνεχίζει να λαμβάνει το ΕΕΕ και επιπλέον το «επίδομα εργασίας» έως ένα ανώτατο όριο.

apostolakis adv 2

Η αύξηση του εισοδήματός του πάνω από το όριο αυτό, θα συνεπάγεται σταδιακή μείωση του συνολικού επιδόματος («εργασίας» και ΕΕΕ) μέχρι αυτό να μηδενιστεί.

Μάλιστα η Επιτροπή Πισσαρίδη προτείνειτον εξορθολογισμό των υπόλοιπων επιδομάτων και τη συγχώνευσή τους με το ΕΕΕ και το «επίδομα εργασίας».

Το ενοποιημένο επίδομα θα δίνεται σε άτομα με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα ακόμη και εάν εργάζονται, καθώς είναι σχεδιασμένο ώστε να ενισχύει το  κίνητρο για την εργασία. Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι σήμερα, οι δικαιούχοι των επιδομάτων προτιμούν εργαζόνται με «μαύρη» εργασία, προκειμένου να συνεχίσουν να τα εισπράττουν χωρίς να φανούν στο «σύστημα» ότι εργάζονται ως μισθωτοί.

Επιδίωξη της Επιτροπής είναι η επιδότηση εργασίας των χαμηλόμισθων, η οποία θα μειώνεται όσο αυξάνονται οι αποδοχές από την εργασία. Το νέο επίδομα θα είναι υψηλότερο για οικογένειες με παιδιά.

Τέλος η διαχείριση των επιδομάτων θα πρέπει να γίνεται με τρόπο ενοποιημένο μέσω μιας ενιαίας ψηφιακής πύλης πρόσβασης.

zygos gif 2020b
wind one adv
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble