Κυριακή, 13 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέλος στα επιδόματα με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Τέλος στα επιδόματα με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Το σχέδιο των δανειστών για την κατάργηση και την ενσωμάτωση μεγάλου αριθμού κοινωνικών και προνοιακών παροχών σε ένα ενιαίο επίδομα που θα ονομάζεται «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και θα καταβάλλεται μόνο σε όσους διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς εντάσσεται πλέον και επισήμως στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων των εκπροσώπων των θεσμών με την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, η επαναφορά του σχεδίου των δανειστών για την καταβολή του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» σε πάμφτωχους πολίτες και την ταυτόχρονη κατάργηση μεγάλου αριθμού προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων, τα οποία χορηγούνται σήμερα σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων, θα συζητηθεί σήμερα στις 15:30 μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών και χαμηλόβαθμων αξιωματούχων των συναρμοδίων υπουργείων.

mechanical adv 2021

Πηγές από την πλευρά των δανειστών επισημαίνουν ότι το πρόγραμμα αυτό πρέπει να ανασταλεί και στη θέση του να τεθεί σε εφαρμογή το μοντέλο του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος». Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείουν την κατάργηση μεγάλου αριθμού προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων που καταβάλλονται σήμερα σε εκατομμύρια πολίτες, όπως για παράδειγμα τα επιδόματα στήριξης τέκνων και τα ειδικά τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα που δίνει ο ΟΓΑ ακόμη και σε οικογενειάρχες με ετήσια εισοδήματα πάνω από 9.000 και μέχρι 45.000 ευρώ, τα φοιτητικά επιδόματα, τα προνοιακά επιδόματα του ΟΓΑ, το ΕΚΑΣ κ.λπ.

apostolakis adv 2

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πιλοτικό σχέδιο που είχε τρέξει η προηγούμενη κυβέρνηση, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μπορούσε να εγγυηθεί μηνιαίες αποδοχές 200 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ή 300 ευρώ, εάν επρόκειτο για ζευγάρι. Το παραπάνω ποσό αυξανόταν κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο και κατά 100 ευρώ για κάθε ενήλικο τέκνο.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ