Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέλη κυκλοφορίας | Πληρωμή με το μήνα από τον προσεχή Μάιο

Τέλη κυκλοφορίας | Πληρωμή με το μήνα από τον προσεχή Μάιο

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Από τον ερχόμενο Μάιο θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζει σχετική διάταξη, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου σχεδόν 130.000 ιδιοκτήτες προχώρησαν σε ηλεκτρονική δήλωση ακινησίας του οχήματός τους, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή των τελών για ολόκληρο το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δόθηκε η δυνατότητα καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας, χωρίς προσαυξήσεις για κάθε μήνα ακινησίας, όπως προβλεπόταν τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα, για έξι μήνες χρήσης του οχήματος θα έπρεπε να καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας για οκτώ μήνες, ως αντικίνητρο στη μαζική κατάθεση πινακίδων που είχε παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια.

mechanical adv 2021

Πλέον, όμως, για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός θα καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών τα 2/12 του ποσού κοκ. Όταν ενεργοποιηθεί η ρύθμιση, ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 15ετίας 1.600 κυβικών, το οποίο επιβαρύνεται με ετήσια τέλη 265 ευρώ, που θα θελήσει να βάλει ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό του, για διάστημα τεσσάρων μηνών θα επιβαρυνθεί με τέλη 88,3 ευρώ (4 μήνες από 22,08 ευρώ καθένας).

apostolakis adv 2

Αλλαγές στην άρση ακινησίας

Από φέτος, η διαδικασία για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας πραγματοποιείται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της πλατφόρμας «myCar» της ΑΑΔΕ. Με αντίστοιχο τρόπο θα γίνεται και η άρση ακινησίας του οχήματος.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα εισέρχονται στην ειδική πλατφόρμα και αρχικά θα καταβάλλουν τα τέλη που θα αναλογούν στους μήνες που επιθυμούν να θέσουν σε κυκλοφορία το όχημά τους. Προϋπόθεση για την άρση ακινησίας αποτελεί η ασφάλιση του οχήματος, με την ΑΑΔΕ να προχωρά σε online διασταύρωση των στοιχείων.

Σημειώνεται πως οι ιδιοκτήτες που έχουν θέσει ήδη το όχημά τους σε ακινησία, μπορούν να προχωρήσουν σε άρση μόνο μία φορά κάθε έτος.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble