Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέλη κυκλοφορίας 2021: Έρχεται παράταση στην πληρωμή τους

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Έρχεται παράταση στην πληρωμή τους

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την παράταση της προθεσμίας των τελών κυκλοφορίας 2021

Φέτος εν μέσω κορωνοϊού, αλλαγές αναμένονται στα τέλη κυκλοφορίας 2021 και συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο μελετά από καιρό, την παράταση στην πληρωμή των τελών.

mechanical adv 2021

Συνεπώς προς το τέλος του Δεκεμβρίου θα αποφασιστεί η παράταση της προθεσμίας πληρωμής, πιθανότατα μέχρι τέλος Ιανουαρίου.

apostolakis adv 2

Όπως είχε δηλώσει πριν καιρό ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο ΘΕΜΑ 104,6 ενδεχομένως να δοθεί μεγαλύτερη προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Ήδη, η ειδική πλατφόρμα  στην οποία θα υποβάλλονται ηλεκτρονικές αιτήσεις ακινησίας έχει ανοίξει από τα τέλη Νοεμβρίου.

Οι κάτοχοι των ΙΧ πρέπει να δηλώσουν συγκεκριμένο σημείο ακινητοποίησης του οχήματος και στη συνέχεια να αφαιρέσουν και να φυλάξουν τις πινακίδες.

Το ύψος των τελών κυκλοφορίας  θα είναι το ίδιο με αυτό των τελών του 2020

Τα ποσά δεν θα μεταβληθούν σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά ενώ οι οδηγοί θα μπορούν να τα εκτυπώσουν είτε κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα Τaxisnet είτε με τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Τι αλλάζει από τον Ιανουάριο

Αλλαγές προμηνύει το νέο έτος, καθώς τον Ιανουάριο αλλάζουν τα… πάντα στα τέλη ταξινόμησης αλλά και για τα τέλη κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, για όσα οχήματα ταξινομηθούν για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου στη χώρα μας ή και ευρύτερα σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ/ΕΟΧ, όπως είχε αναφέρει το ΝΜ

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών συμμορφώνεται και η χώρα μας στο νέο και πιο αυστηρό ευρωπαϊκό πρότυπο μέτρησης των ρύπων (WLTP) και ανατρέπεται όλος ο παλαιός τρόπος υπολογισμού των τελών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από όλες τις αλλαγές στα τέλη των νέων αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν από 1.1.2021 η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν προϋπολογίζει καμία αύξηση ή μείωση κρατικών εσόδων.

Ξεχωριστά ο κάθε ιδιοκτήτης και για κάθε όχημα θα βλέπει κάποιες διαφορές, ανάλογα  αν το αγόρασε καινούργιο έως 30 Δεκεμβρίου 2020 ή από 1 Ιανουαρίου 2021.

Για την αποτροπή των αυξήσεων που κανονικά θα έρχονταν, διευρύνονται τα κλιμάκια ή μειώνονται οι χρεώσεις ανά γραμμάριο διοξειδίου άνθρακα που εκπέμπει το αυτοκίνητο ανά χιλιόμετρο. (gr CO2/km).

Η αλλαγή αφορά στα νέα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν και η σύγκριση σε κάθε όχημα θα πρέπει να γίνεται με τα ποσοστά CO2 που έδειχνε η προηγούμενη μέτρηση, που είναι όμως ξεχωριστή για κάθε μοντέλο και για κάθε κινητήρα.

Με βάση το άρθρο 38 του νομοσχεδίου, για τα οχήματα που κυκλοφορούσαν ή θα κυκλοφορήσουν έως 31 Δεκεμβρίου 2020 δεν αλλάζει κάτι και αν υπολογίζονταν με τους ρύπους, ισχύει η κλίμακα με τις υφιστάμενες χρεώσεις.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble