ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στους Ιταλούς τα τραίνα της Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ και της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ αντίστοιχα.

Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά από τη Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι την τελευταία στιγμή φέρονταν ως ενδιαφερόμενη και η ρωσική RZD η οποία τελικά δεν κατέθεσε δεσμευτική πρόταση. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ ακολουθεί, άμεσα, η έναρξη της διαδικασίας και τα βήματα που προβλέπονται από τους όρους του διαγωνισμού της 27/1/2016.

Σε ότι αφορά στην ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού)δεν κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά και ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος. Για τα επόμενα βήματα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα αποφασίσει το αμέσως προσεχές διάστημα το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Για την ΕΕΣΣΤΥ, υπήρχαν αρχικά τρεις ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων ήταν η Siemens, η κοινοπραξία της γαλλικής Alstom με τον όμιλο Κοπελούζου και οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς κρίνεται θετικό ότι υπήρξε προσφορά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς πιθανή ιδιωτικοποίηση της ανοίγει τον δρόμο για νέο διαγωνισμό για την ΕΕΣΣΤΥ. Για την τελευταία αρκετοί από τους ενδιαφερόμενους δήλωναν ότι θα κατέθεταν προσφορά υπό τον όρο ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα ήταν πλέον κρατική.Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close