ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Santander: Ερχεται στην Ελλάδα μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες

Έτοιμη να υλοποιήσει το σχέδιο της και να έρθει στην Ελλάδα η ισπανική τράπεζα Santander, έστω και με λίγη καθυστέρηση λίγων μηνών λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Fnb Daily, ο χρηματοοικονομικός κολοσσός θα συμπεριλάβει και την Ελλάδα στον πυλώνα ανάπτυξης, που αφορά την θυγατρική της, Santander Consumer Finance (SCF).

caffeine adv2020b

Η πρώτη φάση του σχεδίου θα ξεκινήσει από τον τομέα χρηματοδότησης αυτοκινήτων, για αγορά νέων οχημάτων και leasing.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε για τη θέση της επικεφαλής η Ελένη Χρονέα, πρώην chief operating officer στην BMW Austria Bank GmbH, εταιρεία στην οποία εργαζόταν από τον Μάιο του 2006.

neratzoulis neo

Είχε προηγηθεί τριετής εμπειρία ως credit officer-supervisor στον τμήμα αυτοκινήτου της Eurobank από το 2003 μέχρι το 2006, τρία χρόνια ως credit supervisor στην Unitbank SA και ακόμη τρία στην Tefin SA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει η διαδικασία στελέχωσης της εταιρείας από την κα Χρονέα, με στόχο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό τη δραστηριότητά της στη χώρα μας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δε η αναζήτηση χώρων, στους οποίους θα στεγαστούν τα κεντρικά της γραφεία.

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ενδεικτικό της σημασίας, που δίνει η SCF στον τομέα του αυτοκινήτου, είναι το γεγονός ότι πέρυσι ολοκλήρωσε την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στην Hyundai Capital Bank Europe, GmbH, η οποία χρηματοδοτεί την αγορά αυτοκινήτων Hyundai και Kia, ενώ στη Σκανδιναβία ήρθε σε συμφωνία με την Ford Motor Company, για εξαγορά της Forso AB.

Η επόμενη φάση του σχεδίου του ισπανικού κολοσσού για την Ελλάδα είναι ασφαλώς η επέκταση στους τομείς των καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών, αλλά και σε
καταθέσεις και σε αποταμιευτικά προϊόντα.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Σημειώνεται ότι η Santander Consumer Finance είναι η κορυφαία εταιρεία στον συγκεκριμένο τομέα, έχοντας μέχρι στιγμής παρουσία σε 15 ευρωπαϊκές χώρες:

Αυστρία
Βέλγιο
Δανία
Φινλανδία
Γερμανία
Ιταλία
Ολλανδία
Νορβηγία
Πολωνία
Ισπανία
Σουηδία
Ελβετία
Ην. Βασίλειο

18,4 ΕΚΑΤ. ΠΕΛΑΤΕΣ

Περισσότεροι από 15.300 επαγγελματίες παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες σε περίπου 18,4 εκατομμύρια πελάτες, ενώ τα σημεία πώλησης (dealers, retailers) ξεπερνούν τα 130.000.

Η Santander Consumer Finance προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών λύσεων μέσω των σημείων πώλησης, όπου έχει αναπτύξει μια μοναδική τεχνογνωσία και
κανάλια απευθείας προς τους καταναλωτές, όπως καταστήματα, τηλεφωνικά κέντρα και ιστότοπους.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button