ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣτΕ | «Ναι» σε δικηγόρους και λογιστές για την έκδοση των συντάξεων

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Η Επιτροπή Αναστολών του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας απέρριψε τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί κατά της απόφασης του υπουργού Εργασίας με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε δικηγόρους, λογιστές-φοροτεχνικούς και άλλους, να μπορούν να συμπράττουν στην διαδικασία απονομής των συντάξεων από τον e-ΕΦΚΑ.

Υπέρ της σύμπραξης  δικηγόρων, λογιστών και φοροτεχνικών στη διαδικασία απονομής των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ ώστε να μην παρατηρείται καθυστέρηση στην καταβολή τους, με συνέπειες στην αξιοπρεπή διαβίωση των ασφαλισμένων τάχθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

“ΧΡΥΣΟΣ

Με το σκεπτικό αυτό η Επιτροπή Αναστολών του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας απέρριψε τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί κατά της απόφασης του υπουργού Εργασίας με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε δικηγόρους, λογιστές-φοροτεχνικούς και άλλους, να μπορούν να συμπράττουν στην διαδικασία απονομής των συντάξεων από τον e-ΕΦΚΑ.

Για λόγους όμως δημοσίου συμφέροντος, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ως προδήλως αβάσιμες τις αιτήσεις της ΑΔΕΔΥ,  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ ΕΤΑΜ, της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής  και ενός ασφαλισμένου του e-ΕΦΚΑ που έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, ζητώντας να ανασταλεί η εν λόγω απόφαση του υπουργού Εργασίας.

“IN_AND_OUT

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν στις αποφάσεις τους ότι «λόγοι δημοσίου συμφέροντος συνιστάμενοι στην ανάγκη αντιμετώπισης της καθυστέρησης στην απονομή συντάξεων, η οποία θέτει ζητήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης των ασφαλισμένων, κωλύουν την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, ενώ  η βλάβη που επικαλούνται οι αιτούσες Ομοσπονδίες, συνιστάμενη στην επιβάρυνση των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ με πρόσθετα καθήκοντα, πέραν του ότι προβάλλεται αορίστως, δεν παρίσταται δυσχερώς επανορθώσιμη».

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button