ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power Pass: Σχεδόν 9 στους 10 έμειναν χωρίς αποζημίωση

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

«Φρένο» στις πληρωμές του Power Pass για σχεδόν 600.000 νοικοκυριά βάζει το Κράτος: Αν και πρόκειται για περιπτώσεις που αναμένουν να εισπράξουν την αποζημίωση για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος κατά τον δεύτερο γύρο πληρωμών, εντούτοις δεν θα πάρουν … ποτέ την ενίσχυση.

Και αυτό γιατί ενώ υπέβαλαν αίτηση, όπως προέκυψε από τις σχετικές διασταυρώσεις δεν υπήρξε ποτέ επιβάρυνση από ρήτρα αναπροσαρμογής ή αυτή ήταν κάτω από 30 ευρώ!

“ΧΡΥΣΟΣ

Ποιες οικογένειες «κόπηκαν»

Για τους περισσότερους οι αιτήσεις απορρίφθηκαν αφού διαπιστώθηκε ότι δεν προέκυψε επιβάρυνση ή η επιβάρυνση ήταν κάτω από τα 30 ευρώ για την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022.

Οι έλεγχοι των αρμοδίων υπηρεσιών έδειξε ότι από τους 600.000 καταναλωτές οι οποίοι δεν πληρώθηκαν στο πρώτο κύκλο καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των αιτήσεων μόνο οι 40.000-50.000 θα δουν τελικά χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους.

“IN_AND_OUT

Άρα επί της ουσίας «κόβονται» οι 9 στους 10 από όσους υπέβαλαν αίτηση περίμεναν να πληρωθούν αλλά αυτό δεν έγινε από την περασμένη εβδομάδα, καθώς ήταν στην .. αναμονή λόγω της εκκαθάρισης των αιτήσεων.

Πότε γίνονται οι νέες πληρωμές

Οι πληρωμές για τους νέους δικαιούχους έχουν προγραμματιστεί για εντός της εβδομάδας.

Mechanical Solutions

Χθες Τρίτη (19/7) ολοκληρώθηκε η πληρωμή των 1,9 εκατ. δικαιούχων του πρώτου γύρου του Power Pass που έλαβαν το «πράσινο φως» για την εξόφλησή τους, με τις πληροφορίες του enikonomia.gr, να αναφέρουν ότι το τελευταίο διήμερο εξοφλούνται τα νοικοκυριά που δικαιούνται 600 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, από το πρώτο γύρο των πληρωμών αποκλείσθηκαν 422.181 αιτήσεις λόγω μη εκπλήρωσης των όρων και των προϋποθέσεων του νόμου όπως για παράδειγμα υψηλότερο καθαρό οικογενειακό εισόδημα, παρατυπίες με το κοινό ρολό ηλεκτροδότησης, συνολική επιβάρυνση κάτω από 30 ευρώ, άγνωστα στις αρμόδιες υπηρεσίες στοιχεία για κύρια κατοικία, μεταβολές στη διεύθυνση χωρίς πιστοποίηση από την ΑΑΔΕ.

Πότε θα εξοφληθούν όσοι έλαβαν λογαριασμούς τον Ιούνιο

Όμως, χιλιάδες νοικοκυριά είδαν στο εκκαθαριστικό για το επίδομα στο ηλεκτρικό ρεύμα να αναγράφεται ποσό με αρνητικό πρόσημο, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς από το κράτος μαζί με τις εκπτώσεις των παρόχων υπερκάλυψαν το αυξημένο κόστος την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 23 Μαΐου του 2022. Ωστόσο οι συγκεκριμένοι καταναλωτές σε καμία περίπτωση δεν θα επιστρέψουν χρήματα στο κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι Power Pass είναι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ και η επιδότηση αφορά μόνο την πρώτη κατοικία, ιδιόκτητη ή νοικιασμένη καθώς και τη φοιτητική στέγη.

Επίσης έξτρα ενίσχυση για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί τον Ιούνιοθα λάβουν τα νοικοκυριά χωρίς να χρειασθεί να υποβάλλουν νέα αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εφόσον μετά τον επανυπολογισμό των επιβαρύνσεων συνολικά για το 7μηνο Δεκεμβρίου-Ιούνιο και την αφαίρεση των κρατικής επιδότησης, των εκπτώσεων των παρόχων και του επιδόματος προκύψει πρόσθετο κόστος.

Η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους του Ιουνίου αναμένεται να γίνει στα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button