ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ρωσία θα στείλει στην Ελλάδα το πρώτο φορτίο LNG από νέο σταθμό της

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

H Ρωσία θα στείλει στην Ελλάδα το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από το νέο της τερματικό σταθμό LNG στη Βαλτική, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή ως «έκπληξη» καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να μειώσει την ενεργειακή εξάρτησή της από τη Ρωσία.

Σημειώνεται πάντως ότι δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε εξαγωγές ρωσικού LNG στην Ευρώπη.

“ΧΡΥΣΟΣ

Το Bloomberg επικαλείται πηγή με άμεση γνώση του θέματος, σύμφωνα με την οποία το πρώτο φορτίο από τον σταθμό LNG της Portovaya στην ακτή της Βαλτικής, εκεί όπου ο Nord Stream , θα κατευθυνθεί στην Ελλάδα, χωρίς να είναι γνωστό το όνομα του αγοραστή.

Ο νέος ρωσικός τερματικός σταθμός LNG βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ο κλειστός πια αγωγός Nord Stream «βουτάει» στη θάλασσα.

“IN_AND_OUT

Η Ρωσία εξακολουθεί να στέλνει LNG στην Ευρώπη

Αν και η παροχή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream έχει διακοπεί, η Ρωσία στέλνει φορτία LNG στην Ευρώπη από έναν άλλον τερματικό σταθμό.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Vitaly Markelov, δήλωσε μέσα στην εβδομάδα ότι ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός ολοκλήρωσε έναν έλεγχο 72 ωρών στη μικρότερη εγκατάσταση LNG και ότι απομένει κάποια γραφειοκρατική δουλειά. Το εργοστάσιο έχει παράγει ήδη περίπου 30.000 τόνους LNG.

Mechanical Solutions

Η Ελλάδα τροφοδοτεί τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία
Το Bloomberg σημειώνει ότι η μοναδική εγκατάσταση LNG στην Ελλάδα (σ.σ. η Ρεβυθούσα) μπορεί να τροφοδοτεί με 6 δις. κυβικά μέτρα τον χρόνο, από τα οποία α μισά περίπου πηγαίνουν στη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Η Βουλγαρία δεν τροφοδοτείται με ρωσικό αέριο μέσω αγωγού, καθώς η Μόσχα διέκοψε πριν από μήνες τη ροή του, αναφέροντας ότι η γειτονική χώρα δεν συμμορφώθηκε με το σύστημα πληρωμών σε ρούβλια που είχε ζητήσει.

Το τάνκερ Pskov LNG βρίσκεται τώρα αγκυροβολημένο στο τερματικό σταθμό της  Portovaya και φορτώνει το πρώτο φορτίο, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων του Bloomberg


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button