Δευτέρα, 19 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠρόγραμμα στήριξης ΕΣΠΑ για γυμναστήρια και τους παιδότοπους

Πρόγραμμα στήριξης ΕΣΠΑ για γυμναστήρια και τους παιδότοπους

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Στο νέο βασικό σενάριο του οικονομικού επιτελείου, ο Απρίλιος αναμένεται να είναι ο τελευταίος μήνας εκτεταμένων μέτρων στήριξης και για αυτό το λόγο, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται ήδη στο πως θα στηριχθούν την επόμενη μέρα εκείνοι οι κλάδοι που έχουν παραμείνει κλειστοί εδώ και μήνες καταγράφοντας ζημίες.

Τον Μάιο, το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομίας εκτιμάται πως θα είναι ανοιχτό, αν και ορισμένοι κλάδοι, όπως για παράδειγμα τα γυμναστήρια, η εστίαση αλλά και οι παιδότοποι θα χρειάζονται ακόμα στήριξη.

mechanical adv 2021

Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για εστίαση και τουρισμό που μαζί με τα έξτρα 2,5 δισ. ευρώ από το SURE, με σχεδόν μηδενικό κόστος και μακροπρόθεσμο ορίζοντα αποπληρωμής, δίνουν βαθιά ανάσα, ώστε κατά το άνοιγμα, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να έχουν ρευστότητα αντιμετώπισης των πρώτων αναγκών.

ΕΣΠΑ για εστίαση

apostolakis adv 2

Πριν λίγες μέρες στη Βουλή, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ αποκλειστικά για την εστίαση προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος, ο οποίος υπέστη μεγάλες απώλειες από την πανδημία του κορονοϊού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ειδικά εστιασμένο στην εστίαση με σκοπό να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου και να επανεκκινήσουν τις δραστηριότητές τους όταν η πανδημία το επιτρέψει, διότι η εστίαση έχει δεχθεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα, μένοντας πρακτικά κλειστή από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες στο πολυνομοσχέδιο και συγκεκριμένα όπως αναφέρει το άρθρο 102, παρατείνεται μέχρι 30 Ιουνίου 2021 το αφορολόγητο για την ενίσχυση προμήθειας θερμαντικών σωμάτων από τις επιχειρήσεις εστίασης.

ΕΣΠΑ για παιδότοπους και γυμναστήρια

Εκτός όμως από την εστίαση, που αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, μεγάλο πλήγμα έχουν δεχτεί και τα γυμναστήρια και οι παιδότοποι που παραμένουν επίσης κλειστοί καθότι, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους αποτελούν χώρους εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, είναι να βρεθεί η βέλτιστη λύση για να ενταχθούν και αυτοί οι κλάδοι σε αντίστοιχο πρόγραμμα ΕΣΠΑ προκειμένου να στηριχθεί η επαναλειτουργία τους και να επιβιώσουν αυτοί οι νευραλγικοί κλάδοι μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, όταν η πανδημία το επιτρέψει

Πόροι ΕΣΠΑ

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το ύψος της στήριξης της εστίασης και του τουρισμού με πόρους του ΕΣΠΑ θα κυμαίνεται στα 700 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, αυτήν τη στιγμή τα χρήματα στο ΕΣΠΑ έχουν απορροφηθεί σχεδόν όλα, για αυτό και οι πόροι αναζητούνται από το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027.

Όμως το νέο ΕΠΑνΕΚ δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς αναμένεται να αποσταλεί στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα για να λάβει έγκριση, ώστε το όποιο πρόγραμμα ενίσχυσης να ενταχθεί στο Προσωρινό Πλαίσιο που ισχύει για τις κρατικές ενισχύσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble