Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τη νέα δράση ΕΣΠΑ «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Όπως αναφέρει η εταιρεία VK PREMIUM Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, η νέα δέσμη δράσεων “Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ” του προγράμματος ΕΣΠΑ “Ανταγωνιστικότητα“, έχει στόχο την επιχειρησιακή αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Η υποβολή αιτήσεων για τη νέα δράση ξεκινά στις 22 Μαρτίου και έχει συνολικό προϋπολογισμό €700 εκατ.

“IN_AND_OUT

Η δέσμη των δράσεων αυτών θα παραμείνει ανοικτή προς υποβολή αιτήσεων σε όλη την προγραμματική περίοδο 2021-2027 μέχρι εξάντλησης του συνολικού προϋπολογισμού. Παρέχεται επιδότηση έως 50% ανάλογα το μέγεθος της επιχείρησης και την Περιφέρεια όπου θα υλοποιηθεί η επένδυση.

Οι δύο παραπάνω δράσεις επιδοτούν προϋπολογισμούς από 30.000 € έως 1.000.000 € και στοχεύουν στην επιχειρησιακή αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Mechanical Solutions

Δικαιούχοι είναι υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν τουλάχιστον μία κλεισμένη διαχειριστική χρήση κατά την υποβολή της αίτησης οι οποίες σχεδιάζουν να υλοποιήσουν επενδυτικά σχέδια από 30.000 € έως 1.000.000 €

Ανάλογα το ύψος του επενδυτικού σχεδίου, ο δικαιούχος πρέπει να επιλέξει μόνο μία από τις επιμέρους δράσεις, δηλαδή τη δράση «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» ή τη δράση «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ».

Παραθέτουμε τα ποσά και τις προϋποθέσεις επιδότησης των δύο δράσεων:

Δράση 1 – Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ

 • Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 200.001€ έως και 1.000.000€.
 • Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται έως 50%, ανάλογα το μέγεθος της επιχείρησης και την Περιφέρεια όπου θα υλοποιηθεί η επένδυση.
 • Ως ανώτατο όριο επιχορήγησης ορίζεται το ποσό των 500.000€ ανά ΑΦΜ.
 • Οι επιχειρήσεις που θα υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον τρεις (3) ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας το ημερολογιακό έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
 • Επίσης θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον μία (1) πλήρη κλεισμένη διαχειριστική χρήση.

Δράση 2 – Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 30.000€ έως και 200.000€.
Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται έως 50%, ανάλογα το μέγεθος της επιχείρησης και την Περιφέρεια όπου θα υλοποιηθεί η επένδυση.

Οι επιχειρήσεις που θα υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον δύο (2) ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας το ημερολογιακό έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Επίσης θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον μία (1) πλήρη κλεισμένη διαχειριστική χρήση και να μην έχει γίνει έναρξη εργασιών για το επενδυτικό σχέδιο πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.
Επιδοτούμενες δαπάνες

Τα δύο παραπάνω προγράμματα μπορούν να ενισχύσουν επενδύσεις που αφορούν σχεδόν όλα τα είδη δαπανών, όπως παρακάτω:

 • Κτίρια, εγκαταστάσεις, περιβάλλων χώρος
 • Παραγωγικός & Μηχανολογικός Εξοπλισμός
 • Μεταφορικά Μέσα (υποχρεωτικά ηλεκτρικά)
 • Δαπάνες για την «Πράσινη Μετάβαση – GREEN»

-εξοπλισμός για τη βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης/εξοικονόμησης ενέργειας
-εξοπλισμός για την εγκατάσταση φωτοβολταικών σταθμών και συστημάτων αποθήκευσης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και κάλυψη των ιδίων αναγκών (αυτοπαραγωγή)
-εξοπλισμός κυκλικής οικονομίας

 • Πιστοποίηση προϊόντων – υπηρεσιών – διαδικασιών
 • Δαπάνες marketing και συμμετοχής σε εμπορικές εκθέσεις
 • Μισθολογικό κόστος νέων εργαζομένων
 • Υπηρεσίες, σχεδιασμού, συσκευασίας, ετικέτας, branding
 • Συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα είναι με σειρά προτεραιότητας (First Come First Served) και τα επενδυτικά σχέδια θα εξετάζονται μέχρι εξάντλησης του προϋπολογισμού.

Το κάθε επενδυτικό σχέδιο που θα υποβληθεί στην παρούσα δράση, για να εγκριθεί θα πρέπει να συγκεντρώνει μια ελάχιστη βαθμολογία η οποία προκύπτει από τα βαθμολογούμενα κριτήρια όπως αυτά έχουν οριστεί στις προσκλήσεις της δράσης.

Η VK PREMIUM Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη κάθε επενδυτή και επιχείρησης, καθώς διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία στην υποβολή φακέλων με 98% επιτυχία στις εγκρίσεις. Επιπλέον, η εταιρεία αναλαμβάνει την εκπόνηση της απαιτούμενης τεχνικοοικονομικής μελέτης με σκοπό την υποβολή αίτησης στο

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210-6835560 και 210-6835551.

*Του Γιώργου Μαντζαβέλα, Συμβούλου Επενδυτικών Προγραμμάτων της VK PREMIUM.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button