ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολύ πιθανή η καταβολή κοινωνικού μερίσματος και φέτος

Παράθυρο για την καταβολή και νέου μερίσματος τη φετινή χρονιά άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπό την προϋπόθεση ότι «θα φανεί τον Νοέμβριο αν υπάρχει υπερπλεόνασμα».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση διένειμε το μέρισμα για προεκλογικούς λόγους τον Μάιο. Εμείς έχουμε πει ότι θα δίδεται σταθερά κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο. Αν λοιπόν τον Νοέμβριο υπάρχει κάποιο περιθώριο θα δούμε πως θα αξιοποιηθεί», εξήγησε χαρακτηριστικά.

caffeine adv 2021

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Σταϊκούρας γνωστοποίησε, επίσης, πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει η υπουργική απόφαση για την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης. «Στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων που έχουμε, αποφασίσαμε να δώσουμε διευρυμένο επίδομα με προκαταβολή», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα των νοικοκυριών είναι η απουσία προκαταβολής, η οποία τους εμπόδιζε να αγοράσουν πετρέλαιο και να πάρουν μετά το επίδομα».

Ερωτηθείς για τη νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, απάντησε πως «ο στόχος δεν είναι για μία μεγάλη έκδοση, αλλά είναι μία πετυχημένη έκδοση».

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button