ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πωλούν στο dark web δεδομένα από πιστωτικές κάρτες που χακάρουν

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Δεν κλέβουν απλώς κάρτες, δεν υφαρπάζουν «ευαίσθητα» δεδομένα και κωδικούς, αλλά τα πουλάνε στη «μαύρη» αγορά, το αποκαλούμενο Dark Web.

Στο dark web γίνεται ένα αλισβερίσι λαθραίων ή παραποιημένων προϊόντων, ναρκωτικών, όπλων ακόμα και ανθρώπων.

“ΧΡΥΣΟΣ

Η πολυεθνική Επιχείρηση «Carding Action 2021», υπό την ηγεσία των Διωκτικών Αρχών της Ιταλίας και με την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου και της Europol, έβαλε στο στόχαστρο απατεώνες που πουλούσαν και αγόραζαν παραβιασμένα στοιχεία καρτών, σε ιστότοπους, που πωλούν δεδομένα κλεμμένων πιστωτικών καρτών, γνωστά ως καταστήματα καρτών και αγορές του Dark Web. Η Επιχείρηση αυτή ήρθε σε συνέχεια της εξάρθρωσης των κυκλωμάτων, που βρίσκονταν πίσω από την «αγορά» DeepSea, με περισσότερες από 100.000 αναρτήσεις παράνομων προϊόντων. Τέσσερις διαχειριστές συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν 3,6 εκατομμύρια ευρώ σε κρυπτονομίσματα.

Στο πλαίσιο της τρίμηνης Επιχείρησης «Carding Action», εντοπίστηκαν 12 πωλητές που πουλούσαν παραβιασμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών και αναλύθηκαν 49.761 στοιχεία από δεδομένα κλεμμένων καρτών. Οι συνολικές ζημίες που αποτράπηκαν υπολογίζονται σε 14 εκατ. ευρώ.

“IN_AND_OUT

Η ένταση και η έκταση των κυβερνοεπιθέσεων τους τελευταίους μήνες έχει σημάνει συναγερμό στις Διωκτικές Αρχές αλλά και στα επιτελεία των τραπεζών, που διαπιστώνουν ότι ανυποψίαστοι πελάτες τους και καταναλωτές πέφτουν θύματα καλοστημένης απάτης. Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκίνησε νέα πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης, προκειμένου οι καταναλωτές να λάβουν γνώση των νέων ηλεκτρονικών παγίδων, που χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button