Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠοιες δράσεις θα επιδοτήσει το νέο «Εξοικονομώ» για τον τουρισμό

Ποιες δράσεις θα επιδοτήσει το νέο «Εξοικονομώ» για τον τουρισμό

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Τη δυνατότητα ενεργειακής αναβάθμισης για ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα θα δώσει το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ για τον τουρισμό, το οποίο όπως ανακοίνωσε στη βουλή ο αρμόδιος υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Κώστας Σκρέκας θα προκηρυχθεί μέχρι τον Ιούνιο. Στόχος του προγράμματος θα είναι η προώθηση του ουδέτερου κλιματικά, πράσινου τουρισμού, προκειμένου αφενός να μειωθεί το ενεργειακό κόστος για τις τουριστικές επιχειρήσεις αφετέρου να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ταυτόχρονα η ενεργειακή αναβάθμιση των τουριστικών μονάδων μπορεί να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

mechanical adv 2021

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε στη βουλή ο κ. Σκρέκας το ΥΠΕΝ σκοπεύει να αξιοποιήσει χρήματα τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης. Πιο συγκεκριμένα έχει προγραμματιστεί η δημόσια δαπάνη να φτάσει τα 600 εκατ. ευρώ. εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ ενώ ακόμη 500 εκατ. ευρώ έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Με τη μόχλευση των ποσών αυτών εκτιμάται ότι μπορούν να κινητοποιηθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων πόροι ύψους 1 δισ. ευρώ τα επόμενα 2 – 3 χρόνια.

apostolakis adv 2

Σε ό,τι αφορά τις επιλέξιμες δαπάνες αυτές θα περιλαμβάνουν:

Την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, δηλαδή το κέλυφος προκειμένου να βελτιωθεί η θερμοδιαπερατότητα

  • Την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης ψύξης
  • Τη χρήση ΑΠΕ για κάλυψη ενεργειακών αναγκών
  • Την εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας
  • Την εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας
  • Την εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης – εξοικονόμησης νερού
  • Τη διαχείριση απορριμμάτων
  • Τη χρήση έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και άλλες υποστηρικτικές δράσεις.

Ως προς τα κριτήρια επιλεξιμότητας, αυτά θα είναι οικονομικά αλλά και φυσικά κριτήρια προτεραιοποίησης σε ό,τι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση. Παράλληλα θα εισαχθούν και κλιματικά κριτήρια, για τις βαθμοημέρες της κάθε περιοχής, δηλαδή με βάση το πόσες ημέρες του χρόνου είναι πολύ ψυχρές ή πολύ θερμές και άρα καταναλώνεται πολλή ενέργεια για ψύξη ή θέρμανση των κτιρίων. Πρόθεση του ΥΠΕΝ είναι να υπάρξουν συγκεκριμένα κριτήρια αντικειμενικά αξιολόγησης στα οποία θα καταλήξει το υπουργείο σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble