ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλιάτικο δώρο με τσουχτερά πρόστιμα μέσα στο Μάιο για πάνω από 1.000.000 ανασφάλιστους οδηγούς

Πασχαλιάτικο «δώρο» ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας από το 2013 έως σήμερα.

Και αυτό καθώς μέσα στον Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τα αντίστοιχα δεδομένα συναρμόδιων υπηρεσιών που καλύπτουν την απόσυρση ή την καταστροφή οχημάτων.

Στη συνέχεια η Αρχή θα ασχοληθεί με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδικών σημειωμάτων σε πάνω από 1.000.000 ιδιοκτήτες που δεν έχουν ασφαλίσει τα αυτοκίνητά τους.Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», η ευρεία διασταύρωση δεδομένων, έχει διπλό στόχο:

Πρώτον, όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπιστούν να μην έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας για την περίοδο από το 2013 έως και το 2016 και τα οχήματά τους είναι εν ζωή θα πάρουν ραβασάκι με το σχετικό πρόστιμο, το οποίο, ως γνωστόν, διαμορφώνεται στο διπλάσιο των αναλογούντων τελών.

Δεύτερον, όσα οχήματα διαπιστωθεί ότι πλέον δεν βρίσκονται ανάμεσά μας θα διαγραφούν από τη βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close