ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πάγωμα» πλειστηριασμών μέχρι να τελειώσει η καραντίνα

Σε ρυθμούς χαλαρούς κινήθηκε σε γενικές γραμμές η πρώτη ημέρα των επαφών της ελληνικής πλευράς με τους Θεσμούς, καθώς η μη σύνδεση αυτής της αξιολόγησης με την εκταμίευση ANFAs άμβλυνε τις «γωνίες» που έχουν καταγράψει οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες.

Παρά ταύτα, ακόμα και η διαφαινόμενη light αξιολόγηση, έχει «αγκάθια» που αφορούν στο μείζον θέμα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών.

brands heaven2021

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης έβαλε τελικά στο τραπέζι το σχέδιο του για την αναστολή των πλειστηριασμών όσο είναι σε ένταση η κρίση.

«Όσο διαρκεί η κρίση δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός», είναι η γραμμή κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι με το καλό σενάριο- για επιστροφή στην κανονικότητα από τον Απρίλιο και μετά- οι πλειστηριασμοί μένουν στον «πάγο» για τουλάχιστον ένα δίμηνο. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι μετά θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση. Το σχέδιο, που παρουσιάστηκε στους Θεσμούς, προβλέπει ότι για μεταβατικό διάστημα, που μάλλον θα «κουμπώσει» με την έναρξη ισχύος του νέου Πτωχευτικού, δεν θα γίνει απολύτως κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας κι αυτό συνεπάγεται moratorium ως τον Ιούνιο, οπότε ενεργοποιούνται οι ειδικές, προστατευτικές διατάξεις για τα φυσικά πρόσωπα.

neratzoulis neo
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button