ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκρήτια Τράπεζα: Συμφωνία 15 εκ. ευρώ για χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Νέα συμφωνία, συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ, με στόχο τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, υπέγραψαν Παγκρήτια Τράπεζα και Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Η συμφωνία υπεγράφη στα γραφεία της ΕΣΕΕ στην Αθήνα, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, του επικεφαλής του τμήματος Εγγυήσεων, Τιτλοποιήσεων και Μικροχρηματοδοτήσεων του Ταμείου, Αλεσάνδρο Ταπί, και του αντιπροέδρου της τράπεζας, Νίκου Μυρτάκη.
Στόχος της συμφωνίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι η υποστήριξη πολύ μικρών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία (Easi).

Μέσω της συμφωνίας, η Παγκρήτια Τράπεζα θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει, σε ορίζοντα πενταετίας, συνολικά 15 εκατ. ευρώ σε περισσότερες από 1.000 μικρές επιχειρήσεις στην Κρήτη, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη – πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβασή τους στον τραπεζικό δανεισμό.

Οι μικρο-δανειολήπτες θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από τα δάνεια με μειωμένο επιτόκιο και χωρίς την παροχή εγγυήσεων, ενώ η Τράπεζα θα στοχεύσει κατά προτεραιότητα σε ανέργους δανειολήπτες που θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, καθώς και σε όσους έχουν συμπεριλάβει καινοτόμες ιδέες στο επιχειρηματικό τους σχέδιο.Στην ομιλία του, ο κ. Χαρίτσης τόνισε τον καίριο ρόλο της Παγκρήτιας στην περιφερειακή οικονομία και εν προκειμένω, μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας, στη στήριξη βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, ενώ επεσήμανε την εμπειρία που φέρει η Τράπεζα στην υλοποίηση τέτοιου είδους προγραμμάτων, λόγω της μακρόχρονης συνεργασίας της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Η Επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Κινητικότητα στην εργασία, Μαριάνα Τισέν, δήλωσε τα εξής: «Με τη συμφωνία αυτή, δείχνουμε τη δέσμευσή μας να συμβάλουμε στην Ελληνική οικονομική ανάκαμψη, δίνοντας σε περισσότερες από 1.000 μικρές επιχειρήσεις τα εργαλεία για να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close