ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ | Ενίσχυση 6.000 ευρώ στους τραυματίες των πυρκαγιώνΔιασφαλίζεται για όλους τους εγκαυματίες η απρόσκοπτη παροχή σε πάσης φύσεως φάρμακα και η παροχή της απαραίτητης κατ’ οίκον νοσηλείας

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 6.000 ευρώ στα άτομα που τραυματίστηκαν στις φωτιές που πλήττουν τη χώρα, αποφασίστηκε σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου των υπουργείων Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ειδικότερα, από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση ύψους 6.000 ευρώ σε όσους υπέστησαν τραυματισμό λόγω των πυρκαγιών και νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα άνω των 48 ωρών ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Η οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα που καταβλήθηκε ή καταβάλλεται για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές, ενώ η διαδικασία των αιτήσεων και ειδικότερες προϋποθέσεις θα εξειδικευθούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

swell adv 2021

Επίσης, με αφορμή τα περιστατικά εγκαυματιών πυροσβεστών και εθελοντών πυροσβεστών, διασφαλίζεται για όλους τους εγκαυματίες η απρόσκοπτη παροχή σε πάσης φύσεως φάρμακα, επουλωτικά και αναπλαστικά σκευάσματα (γέλες σιλικόνης, ενυδατικές αλοιφές, αντηλιακές αλοιφές, προϊόντα αντισηψίας), επιθέματα (σιλικόνη, γάζες), ελαστικά και πιεστικά ενδύματα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ακόμη, διασφαλιζεται η παροχή της απαραίτητης κατ’ οίκον νοσηλείας, συμπεριλαμβανομένων και των φυσικοθεραπειών και λοιπών θεραπειών αποκατάστασής τους, μέσω του Μητρώου εγκαυματιών του ΕΟΠΥΥ, το οποίο συστάθηκε με το ν. 4626/2019.


Σχετικά άρθρα

Back to top button