ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα γέννησης – Ημερομηνίες πληρωμήςΕγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 3,9 εκ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ και να προχωρήσει στην πληρωμή για το επίδομα γέννησης.

Συγκεκριμένα, το επίδομα γέννησης αναμένεται να πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου στους δικαιούχους που εγκρίθηκε η αίτηση τους μέχρι 30 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Το επίδομα γέννησης καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Έτσι όσοι πληρωθούν στις 31 Δεκεμβρίου την πρώτη δόση θα πληρωθούν την δεύτερη δόση στις 30 Απριλίου του 2021. Να σημειωθεί ότι, η αίτηση υποβάλλεται εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη γέννηση του παιδιού. Ωστόσο, για το τρέχον έτος αποφασίστηκε ότι εφόσον για διαφορετικούς λόγους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν την σχετική αίτηση ή δεν την υπέβαλαν οριστικά έως και τις 26.11.2020, έχουν πλέον μια δεύτερη ευκαιρία ως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να τους χορηγηθεί το επίδομα γέννησης.

Γενικές πληροφορίες για το Επίδομα Γέννησης στη σελίδα του ΟΠΕΚΑ: https://opeka.gr/epidoma-gennisis

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button