ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πακέτο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε την περασμένη Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξειδίκευσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το συνολικό πακέτο μέτρων στήριξης ανήλθε πέρυσι σε 24 δισ. ευρώ, ενώ για το 2021 έχουν έως σήμερα υπολογιστεί 7,5 δισ. ευρώ.

neratzoulis neo

Ειδικά μέσω των «επιστρεπτέων προκαταβολών», το υπουργείο χορήγησε στις επιχειρήσεις ρευστότητα ύψους 5,5 δισ. ευρώ, ενώ τους πρώτους μήνες του 2021 θα διατεθούν περίπου 3 δισ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, η εξέλιξη της πανδημίας οδηγεί σε μια ανάγκη μεγαλύτερης, αμεσότερης και πιο στοχευμένης στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Τόνισε δε, πως τα ταμειακά διαθέσιμα δεν είναι ανεξάντλητα αλλά απαιτείται σύνεση, ψυχραιμία και διορατικότητα.

«Αν είχαμε ακούσει κάποιες ανεύθυνες φωνές που εδώ και ένα χρόνο λένε τα ίδια, τώρα θα ήμασταν σε αδιέξοδο» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, στρέφοντας τα «πυρά» του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμενοποιώντας τα μέτρα, ο κ. Σταϊκούρας είπε:

1ον Όλες οι επιχειρήσεις σε αναστολή με εντολή της δημόσιας Αρχής – πχ εστίαση και γυμναστήρια- δικαιούνται πλήρη απαλλαγή επαγγελματικών ενοικίων για τον Μάρτιο. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το λιανεμπόριο. Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν με το 80%.

2ον Μέσα στην εβδομάδα καταβάλλεται το υπόλοιπο ποσό της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5. Ο 6ης κύκλος θα αφορά στην απώλεια τζίρου του Ιανουαρίου.
Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button