Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Νέα μέτρα στήριξης από τον Σεπτέμβριο

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης από το φθινόπωρο άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος εκτίμησε ότι τα αυξημένα κρατικά έσοδα θα οδηγήσουν σε νέες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση των πολιτών.

«Το ποσό που θα υπάρξει, αλλά και το πού θα διοχετευτεί, είναι κάτι που θα δούμε τον Σεπτέμβριο» έσπευσε να επισημάνει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και επιβεβαιώνοντας το σημερινό ρεπορτάζ του newmoney περί νέων επιδοτήσεων σε ενέργεια και καύσιμα.

“IN_AND_OUT

Και πρόσθεσε: «Τι θα γίνει τον χειμώνα στο ενεργειακό πεδίο δεν το ξέρουμε με απόλυτο τρόπο, άρα υπάρχει ενδεχόμενο ο κρατικός προϋπολογισμός να πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο από τα 6 δισ. ευρώ».  Όσον αφορά τις παρεμβάσεις στα καύσιμα (Fuell Pass), υπενθύμισε ότι λήγουν τον Σεπτέμβριο. «Άρα θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε το τελευταίο τρίμηνο του έτους που δεν έχουμε εικόνα ακριβή των καυσίμων τότε».

Στο ίδιο πλαίσιο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για το δημόσιο και τους συνταξιούχους. «Είναι 450 εκατ. από το 2023. Συνεπώς θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και με αυτό το μέτρο». Το ίδιο ισχύει, συμπλήρωσε, και με την παράταση της ισχύος του μειωμένου ΦΠΑ .

Mechanical Solutions

«Από τη στιγμή που η εκτέλεση του προϋπολογισμού συνεχίζει να είναι καλύτερη από τις εκτιμήσεις δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος και η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί με ευθύτητα. Επιστρέφει το δημοσιονομικό χώρο στην κοινωνία οικονομικά αποτελεσματικά και κοινωνικά δίκαιο τρόπο. Αυτό το έχουμε αποδείξει με επάρκεια ότι το πράττουμε τα τελευταία τρία χρόνια» επανέλαβε ο κ. Σταϊκούρας.

Ερωτηθείς για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα. «Η ευρωπαϊκή επιτροπή καταρτίζει και θα παρουσιάσει νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τα δυσμενή σενάρια, η χώρα μας λαμβάνει κατάλληλα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλειά της γνωρίζοντας ότι ο χειμώνας μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Και αυτό αφορά και LNG και λιγνιτικές μονάδες και χρήση περισσότερου diesel κοκ».

Την ίδια ώρα, αναφορά έκανε και στις συζητήσεις για αύξηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει αξιοποιήσει το σύνολο του ποσού σε επιδοτήσεις και σε δάνεια. «Ήδη η απορρόφηση των πόρων υπερβαίνει το 1,2 δισ. ευρώ Μέχρι τέλος Ιουνίου οι πληρωμές προσέγγισαν τα 900 εκατομμύρια ευρώ έναντι περίπου 650 εκατομμυρίων που προέβλεπε ο κρατικός προϋπολογισμός άρα έχουμε μια καλύτερη εκτέλεση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έχουμε 57 επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,64 δισ. ευρώ σε 30 διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας που τρέχουν, άρα έχουμε μια καλή εκτέλεση».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button