ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πακέτο έκτακτης χρηματοδότησης των Δήμων για τον κορωνοιό

Νέο πακέτο έκτακτης χρηματοδότησης των δήμων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγω της πανδημίας, δρομολογεί η κυβέρνηση.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος , ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση, Στέλιος Πέτσας, στην προ ημερών συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όπου συμμετείχε και ο ίδιος μαζί με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του υπουργείου .

brands heaven2021

Ο κ. Πέτσας, παραδέχθηκε ότι αρκετοί δήμοι «έχουν υποστεί οικονομική καθίζηση» και γι’αυτό το λόγο, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δρομολογεί έναν νέο κύκλο έκτακτης οικονομικής χρηματοδότησης.

Οι απαραίτητοι πόροι της νέας χρηματοδότησης για το 2021, θα αναζητηθούν από το Αποθεματικό, του οποίου «θα κάνουμε χρήση», είπε .

neratzoulis neo

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, τη σχετική κυβερνητική απόφαση για την «στήριξη όπως προσδοκώ» που είπε, « θα είμαι σε θέση, μέσα στο Φεβρουάριο να σας πω συγκεκριμένα», σημείωσε.

Τέλος, άφησε ανοικτό με ποιο τρόπο θα γίνει η κατανομή της έκτακτης χρηματοδότησης, επισημαίνοντας τις «παραλλαγές» που επελέγησαν το 2020. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι επ΄αυτού θα υπάρξει σχετική διαβούλευση με την ΚΕΔΕ, πριν καθορισθούν τα κριτήρια χρηματοδότησης για τους δήμους.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button