Οικονομία

myAADE | Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2021

Για να βρείτε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2021 πρέπει να προχωρήσετε στα παρακάτω βήματα:

1)Είσοδος στην αρχική σελίδα του myAADE.
2)Κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές»
3)Κλικ στην επιλογή «Πολίτες»
4)Πηγαίνετε στο γράμμα Δ στην επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ»
5)Στη σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 θα βάλετε τους προσωπικούς κωδικούς για το ΤΑΧΙS και μπαίνετε στην εφαρμογή.
6)Κάνετε επιλογή έτους 2021 και εμφανίζεται το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2021.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Επίσης, οι φορολογούμενοι μπορούν να μπουν από την αρχική σελίδα του myAADE στις πληρωμές προκειμένου να δουν κατευθείαν την Ταυτότητα οφειλής και τα ποσά της κάθε δόσης.

Για όσους δεν υπάρχουν αλλαγές στην περιουσιακή τους κατάσταση ή δεν έχουν γίνει αλλαγές στα εισοδήματα τους, ο λογαριασμός θα είναι ίδιος με πέρυσι. Ειδικά για φέτος και εξαιτίας του φορτωμένου προγράμματος πληρωμών που έχουν οι ιδιοκτήτες, το υπουργείο Οικονομικών δίνει την ευκαιρία η πρώτη δόση του φόρου να πληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου, μαζί με τη δεύτερη δόση, χωρίς καμία προσαύξηση.


Υπολογισμός ΕΝΦΙΑ

Καλό είναι οι ιδιοκτήτες να κάνουν έναν βασικό έλεγχο εάν το ύψος τους φόρου είναι αντίστοιχο με αυτό που περίμεναν. Αν είναι υψηλότερος θα πρέπει να γίνει ένας πρώτος έλεγχος για λάθη που ίσως έχουν γίνει στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης Ε9. Από τα πιο συχνά λάθη είναι ο όροφος, βασική αιτία για να «φουσκώσει» ο λογαριασμός. Συχνά είναι τα λάθη που γίνονται στη δήλωση βοηθητικών χώρων ως κύριων ή σε θέματα που αφορούν την ψιλή κυριότητα και την επικαρπία του ακινήτου. Εφόσον πρόκειται για εξοχική κατοικία η για αγροτεμάχιο σπουδαίο ρόλο παίζει η απόσταση από την θάλασσα καθώς μικρότερη των 800 μέτρων προσαυξάνει το ποσό του φόρου.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button