ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαράζ ελέγχων των εφοριακών στα Airbnb

Σαφάρι ελέγχων πραγματοποιούν οι εφοριακοί, καθώς έχουν βάλει στο στόχαστρο τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις (πχ τύπου airbnb). Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ δεν έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα που έχει ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών όλα τα ακίνητα που αφορούν στις νέου τύπου μισθώσεις.

Ειδικότερα, οι εφοριακοί κλείνουν ένα δωμάτιο για μία-δύο ημέρες και στη συνέχεια, πραγματοποιώντας διασταυρώσεις διαπιστώνουν αν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που μίσθωσαν το έχει δηλώσει στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και φυσικά αν εμφανίζει με ακρίβεια τα ενοίκια που εισπράττει.

neratzoulis neo

Ήδη στα ακίνητα τύπου Airbnb πραγματοποιήθηκε από την ΑΑΔΕ δράση εντοπισμού φορολογουμένων οι οποίοι εκμισθώνουν διαμερίσματα μέσω κάποιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης και αποκρύπτουν τα εισοδήματα που εισπράττουν. Πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με τους υποχρέους ώστε να προχωρήσουν εκούσια στην εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Όπως διαπίστωσε η ΑΑΔΕ, οικειοθελώς συμμορφώθηκε το 76% σε πλήθος 50 υποθέσεων, με τους φορολογουμένους να δηλώνουν εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων συνολικού ποσού 882.443 ευρώ. Από τα στοιχεία αυτά προέκυψε ότι 38 ιδιοκτήτες ακινήτων δεν είχαν δηλώσει μέσο εισόδημα 23.222 ευρώ από βραχυχρόνιες μισθώσεις.

bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button