ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαράζ αυξήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στα καύσιμα | Video

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα της 10ετίας βρίσκονται οι τιμές τροφίμων παγκοσμίως, εντείνοντας τους φόβους για αυξημένους λογαριασμούς σε αγροτικά προϊόντα καθώς οι οικονομίες προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους την κρίση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες σιτηρά, γαλακτοκομικά, ζάχαρη, καφέ και βοδινό κρέας ξεκινούν από 3,63% και φτάνουν το 26,59%.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι τιμές των προϊόντων ενδέχεται να αυξηθούν και άλλο το ερχόμενό διάστημα λόγο της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών και των ναύλων διεθνώς.

Tο Ινστιτούτο Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών χτυπάει ηχηρό «καμπανάκι» για επερχόμενες αυξήσεις και στις λιανικές τιμές τροφίμων και ποτών στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, εκτός από την αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ, παρατηρείται επίσης αύξηση στα καύσιμα, που επηρεάζουν με τη σειρά τους τις τιμές των προϊόντων.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Συγκεκριμένα όσον αφορά στη μέση τιμή σε αμόλυβδη, σήμερα διαμορφώνεται στα 1,61 ευρώ ανά λίτρο, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή η τιμή ήταν στα 1,36 ευρώ ανά λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης από 1,100 ευρώ το λίτρο πριν από ένα χρόνο, έχει φτάσει φέτος σε 1,330 ευρώ το λίτρο.

Πάντως οι επόμενες μήνες θα δείξουν αν το νέο εισαγόμενο κύμα ανατιμήσεων θα περάσει στην ελληνική αγορά και θα αυξήσει και άλλο τις τιμές των αγαθών.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button