ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικροαλλαγές στα capital control προαναγγέλλει η Αυγή

Αύξηση στο όριο ανάληψης χρημάτων από τις τράπεζες αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Αυγή. Η σχετική απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα, είναι έτοιμη και από μέρα σε μέρα αναμένεται να αλαλάξει το καθεστώς ανάληψης μετρητών από τα ΑΤΜ και γκισέ, με την καθιέρωση προσωποποιημένου επταήμερου για τους καταθέτες.

Αυτό σημαίνει ότι η ανανέωση του εβδομαδιαίου ορίου αναλήψεων δεν θα γίνεται οριζοντίως τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής, αλλά από τη στιγμή που ο καθένας κάνει την πρώτη ανάληψη χρημάτων.

Έτσι ο κάθε πολίτης θα ορίζει το πότε θα αρχίζει η εβδομάδα αναλήψεων του, καθώς αν αναλάβει το σύνολο των χρημάτων που δικαιούται… πχ. Τετάρτη, το προσωπικό του όριο θα ανανεώνεται την επόμενη Τετάρτη, κι όχι την Παρασκευή.

Παράλληλα, οι τράπεζες έχουν ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου των αναλήψεων από τα 420 ευρώ στα 500 ευρώ, τη στιγμή που η κατάσταση ρευστότητας βελτιώνεται, με το όριο στήριξης από τον έκτακτο μηχανισμό ELA να μειώνεται κατά 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ αυτή την εβδομάδα.

Επιπλέον, οι τράπεζες έχουν ζητήσει να είναι δυνατή η μεταφορά τυχόν μη αναληφθέντος ποσού από το εβδομαδιαίο όριο στην επόμενη εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close