ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρή παράταση για την καταβολή εισφορών δίνει ο ΕΦΚΑ μέχρι την ερχόμενη Τρίτη

Τελευταία ενημέρωση:

Παράταση έστω ανεπίσημη προσανατολίζεται να δώσει το υπουργείο Εργασίας στην προθεσμία για την καταβολή των εισφορών του μηνός Ιανουαρίου στον ΕΦΚΑ, που λήγει αύριο Παρασκευή.

Η παράταση είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους περίπου 60.000 ασφαλισμένους οι οποίοι ακόμα δεν έχουν λάβει τα ειδοποιητήριά τους.

«Εάν δεν προλάβει κάποιος να πληρώσει αύριο μπορεί να πάει να το κάνει Δευτέρα-Τρίτη, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόστιμο. Αυτή είναι η κατεύθυνση» τόνισε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Δημήτρης Τσακίρης ο οποίος συμπλήρωσε ότι η ΗΔΗΚΑ δίνει μάχη με το χρόνο ώστε μέχρι αύριο να έχουν αναρτηθεί και τα ειδοποιητήρια που εκκρεμούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο με τις ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση) δεν υπάρχει πλέον καμία εκκρεμότητα. «Έχει ετοιμαστεί και η πλατφόρμα, έχει δοκιμαστεί και από αύριο θα είναι και αυτή σε λειτουργία για να μπορέσουν οι εργοδότες να δηλώσουν τους εργαζόμενους» κατέληξε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ.

Ειδικοί στην ασφάλιση υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να μετακινηθεί και η προθεσμία θα καταβολής των εισφορών του Φεβρουαρίου (έως 31 Μαρτίου) προκειμένου να μην υπάρξουν μηδενικά έσοδα για το συγκεκριμένο μήνα.

Είναι εύλογο, σχολιάζουν, ένας επαγγελματίας που κατάφερε με τα χίλια ζόρια στο και 5′ να πληρώσει τις εισφορές του Ιανουαρίου να μην μπορεί σε λίγες ημέρες να καταβάλλει διπλή δόση.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close