ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά το Πάσχα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Στα μέσα Μαΐου αναμένεται να ανοίξει το taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2020.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι φέτος εξαιτίας των πολλών υποχρεώσεων του κράτους που διεκπεραιώνονται μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΑΑΔΕ, θα καθυστερήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κατ’ επέκταση της εκκαθάρισης τους. Αυτό σημαίνει ότι ο φόρος θα καταβληθεί αργότερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία της 31η ς Ιουλίου και ενδεχομένως σε 8 μηνιαίες δόσεις όπως έγινε και το προηγούμενο έτος.

brands heaven2021

Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, οι δηλώσεις COVID, οι επιστρεπτέες προκαταβολές , το πρόγραμμα παγίων δαπανών και άλλες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η φορολογική διοίκηση δεν επιτρέπουν το άνοιγμα του taxisnet .Παράλληλα, μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των δηλώσεων θα πρέπει να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τα τεκμήρια και τις ηλεκτρονικές αποδείξεις του προηγούμενου έτους και η μειωμένη προκαταβολή φόρου έως και 100%.

Ακόμη ένα πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, αφορά στους νέους ηλικίας 18 ετών που υποχρεούται να υποβάλουν φορολογική δήλωση και δεν έχουν ΑΦΜ (εφόσον έχουν εισόδημα ή ακίνητη περιουσία) .Από τη φορολογική διοίκηση υποστηρίζουν ότι τις επόμενες ημέρες το θέμα θα επιλυθεί μέσω του aadelive. Δηλαδή θα μπορεί να χορηγηθεί ΑΦΜ και κλειδάριθμος σε όσους χρειάζονται προκειμένου να υποβάλουν τη δήλωση τους ή να προχωρήσουν τη μεταβίβαση ακινήτου στο όνομα τους.

neratzoulis neo

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις στη φορολογία που σχετίζονται με τα τεκμήρια και τις ηλεκτρονικές αποδείξεις αν και η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα πρέπει να προσμετρηθεί το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, είναι σίγουρο ότι το κόστος είναι εξαιρετικά μικρό για τον προϋπολογισμό μπροστά στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και δεν ξεπερνάει τα 50-100 εκατ. ευρώ.
Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button