ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσω ηλεκτρονική εφαρμογής θα γίνεται ο έλεγχος των πλαστών αποδείξεων

Τεχνολογικά όπλα βγάζει από τη φαρέτρα της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων, προκειμένου να καταπολεμήσει τις πλαστές αποδείξεις από τις ταμειακές μηχανές-μαϊμού. Μάλιστα, το πλάνο περιλαμβάνει και τη συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι θα μπορούν να αναλαμβάνουν ρόλο ελεγκτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλη η «δουλειά» θα γίνεται με μια εφαρμογή από το κινητό των πολιτών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν άμεσα  αν η απόδειξη που πήραν από το κατάστημα είναι γνήσια ή πλαστή.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται και σήμερα μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ,αλλά ελάχιστοι τη χρησιμοποιούν αφού απαιτείται περισσότερος χρόνος και περισσότερα βήματα για τον έλεγχο των αποδείξεων.

Με τη νέα εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, ο έλεγχος των αποδείξεων θα γίνεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Την ίδια στιγμή η ΑΑΔΕ προωθεί σχέδιο για τον έλεγχο μέσω ειδικών διασταυρώσεων των ροών εσόδων και εισπράξεων με πλαστικό χρήμα. Οι έλεγχοι αυτοί θα διευκολύνουν το έργο των ελεγκτών, οι οποίοι θα μπορούν να βλέπουν για παράδειγμα τον τζίρο που έχει μια επιχείρηση την ημέρα που εμφανίστηκε στο μαγαζί το ελεγκτικό συνεργείο και να κάνουν τις συγκρίσεις με τον τζίρο άλλων ημερών.Τέλος, στα σκαριά βρίσκεται μια νέα ελεγκτική δομή που λειτουργεί υπό τη σκέπη του οικονομικού εισαγγελέα και θα ελέγχει υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος, από φοροδιαφυγή έως διαφθορά με ποινική διάσταση.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close