ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσα μεταφοράς: Η τρύπα των 58,2 εκατ. ευρώ και η εισιτηριοδιαφυγή

Με έλλειμμα συνολικού ύψους 58,2 εκατ. ευρώ θα κλείσει ο προϋπολογισμός του 2017 για τις αστικές συγκοινωνίες που εγκρίθηκε με δέκα μέρες καθυστέρηση, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και τον υπουργό Υποδομών Χρίστο Σπίρτζη.

Τα οικονομικά μεγέθη αποτυπώνουν το βαθύ τέλμα των συγκοινωνιακών φορέων αφού ακόμη και η κερδοφόρα μέχρι πέρσι ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) προβλέπεται να εμφανίσει έλλειμμα 22,4 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα για την ΟΣΥ το έλλειμμα προβλέπεται να φτάσει τα 35,8 εκατ. ευρώ.

Ο μεγάλος κατήφορος για τις αποδεκατισμένες συγκοινωνίες θα συνεχιστεί αφού ούτε το σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα δημιουργήσει σημαντικές οικονομίες κλίμακας προχωρεί αλλά ούτε και το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπορέσει να αποφέρει άμεσα οφέλη αφού πηγαίνει από καθυστέρηση σε καθυστέρηση.

Στην Διαύγεια αναρτήθηκε στις αρχές του μήνα, απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ με την οποία μεταθέτει την ημερομηνία εφαρμογής από τον Ιούνιο, στις αρχές Αυγούστου, σε μία επί της ουσίας νεκρή περίοδο αφού ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται σε διακοπές. Ο Οργανισμός με βάση την απόφαση χωρίζει σε δύο φάσεις ότι εκκρεμεί από το έργο του νέου κομίστρου.Η πρώτη αφορά την εγκατάσταση όλων των συστημάτων έκδοσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που πρέπει να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαίου και η δεύτερη τις υπολειπόμενες εργασίες, τη διασύνδεση με την τηλεματική, καθώς και τις εκκρεμότητες με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close