Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑLockdown: Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για στήριξη κλειστών επιχειρήσεων

Lockdown: Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για στήριξη κλειστών επιχειρήσεων

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Νέα δέσμη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που δεν δύνανται να λειτουργήσουν με τη μέθοδο click away εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς εκτιμάται ότι οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου δεν μπορούν να ανοίξουν.

Οι παράγοντες της αγοράς ζητούν γενναίες αποφάσεις καθώς, όπως λένε, «έχουν γονατίσει» από το παρατεταμένο καθολικό lockdown που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

mechanical adv 2021

Η παράταση του lockdown και η μείωση του τζίρου των Χριστουγέννων αφήνει βαθύ αποτύπωμα στην οικονομία. Ενώ το εμπόριο ελπίζει να πάρει μία μικρή ανάσα από την εφαρμογή του click away, οι επιχειρηματίες ζητούν γενναίο κούρεμα των οφειλών τους. «Έχουμε προτείνει το μη επιστρεπτέο ποσοστό από το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, να πάει στο 70%», σημείωσε, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

apostolakis adv 2

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, αποκάλυψε ότι εξετάζεται το αίτημα των επιχειρήσεων, να γίνει μη επιστρεπτέο ένα μέρος από τους πρώτους κύκλους του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Παράγοντες της αγοράς ζητούν να μην επιστραφεί το 50% από την Επιστρεπτέα 1, 2 και 3. Εκτιμούν, μάλιστα, πως για να διασωθούν οι επιχειρήσεις, το μή επιστρεπτέο ποσοστό του 5ου κύκλου που θα ανοίξει τον Ιανουάριο θα πρέπει να φτάνει στο 70%.

Τα μέτρα που εξετάζονται

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΙΝΕΜΥ/ΕΣΕΕ), οι οκτώ από τις δέκα επιχειρήσεις λιανεμπορίου δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν με το click away και θα παραμείνουν κλειστές. Πρόκειται για περίπου 128.000 επιχειρήσεις, που δεν θα δουν τον τζίρο τους να αυξάνεται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και συνολικά απασχολούν 500.000 εργαζόμενους.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το Open, εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να καλυφθεί από το κράτος ολόκληρο το ενοίκιο Δεκεμβρίου των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές, ενώ σε περίπτωση συναλλαγής που απαιτεί ΦΠΑ, η πληρωμή να πάει για μετά την άνοιξη. Παράλληλα, εξετάζεται:

  • πρόγραμμα πληρωμής τόκων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων
  • και δάνεια ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble