ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Κύπριοι πληρώνουν τους χαμηλότερους φόρους σε ολόκληρη την Ευρωπαική Ενωση

Τους υψηλότερους φόρους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνουν οι Γάλλοι πολίτες οι οποίοι κατάφερναν να ξεπεράσουν και την «διασημότερη» χώρα σε αυτόν τον τομέα, το Βέλγιο. Η Γάλλοι πολίτες καλούνται να συντηρήσουν έναν από τους πλέον ακριβότερους δημόσιους τομείς σε ολόκληρη την Ένωση, κάτι που ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει ότι θα αλλάξει άμεσα.

Με την οικονομία της Γαλλίας να καρκινοβατεί εδώ και μια δεκαετία και με τουλάχιστον 35 διαφορετικά συνταξιοδοτικά ταμεία, οι Γάλλοι φορολογούμενοι πληρώνουν περισσότερα ακόμα και από χώρες που βρέθηκαν σε καθεστώς Μνημονίων.

Σύμφωνα με την έρευνα του World Economic Forum ο μέσος Γάλλος φορολογούμενος χρειάζεται να εργαστεί 210 ημέρες μέχρι να «ξεχρεώσει» τις υποχρεώσεις του στο κράτος, ενώ ακολουθεί. -όπως ήταν αναμενόμενο- το Βέλγιο.

Στην τρίτη θέση είναι η Αυστρία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, 20 από τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν αυξήσει τους συντελεστές ΦΠΑ από το 2009.  Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Ουγγαρία, όπου ο ΦΠΑ σημείωσε άνοδο από 20% σε 27%.Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close