Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚρήτη: Προβλήματα στην αγορά με το click away

Κρήτη: Προβλήματα στην αγορά με το click away

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Δέκα ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και ο εμπορικός κόσμος σε όλη την Κρήτη παρακολουθεί “παγωμένος” τις εξελίξεις μετά το παρατεταμένο Lockdown που κινδυνεύει να συνθλίψει την τοπική αγορά.

Οι καταστήματάρχες που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο περίμεναν με αγωνία τις ημέρες των εορτών για να καλύψουν λίγο από το χαμένο έδαφος μιας πολύ δύσκολης χρονιάς και παρά το ότι κλήθηκαν για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 να κατεβάσουν ρολά ελέω πανδημίας, ήλπιζαν πως θα μπορούσαν οι τελευταίες ημέρες του έτους να τους φέρουν χαμόγελα και …γεμάτα ταμεία. Πόνταραν άλλωστε και στην ψυχολογία των καταναλωτών που και αυτοί με την σειρά τους περίμεναν μια ανοικτή αγορά για να αλλάξει κάπως το κλίμα.

mechanical adv 2021

Η επιδημιολογική εικόνα όμως των τελευταίων μηνών και οι “μαύροι” δείκτες του κορωνοϊού δυστυχώς δεν επιβεβαίωσαν τις όποιες αισιόδοξες εκτιμήσεις. Το lockdown παρατάθηκε, το …click away φαίνεται να αποτελεί …Γολγοθά για πολλούς εμπόρους αλλά και για ένα μεγάλο τμήμα του καταναλωτικού κοινού, οπότε μοιραία το ταμείον είναι μείον.

apostolakis adv 2

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου σε όλο το νησί, αναζητούν τρόπους να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση έστω και στο παρα …ένα, πιέζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις να επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων (με την τήρηση των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων) ενώ έφτασαν – μέσω επιστολής – μέχρι τον πρωθυπουργό. Το τι θα γίνει τα επόμενα 24ωρα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, αν και τα περιθώρια στενεύουν δραματικά.

Η όποια  …επιστρεπτέα προκαταβολή, η μετάθεση της πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων, τα μέτρα που λαμβάνονται σε πολλά επίπεδα είναι αδύνατον να κρατήσουν όρθια την αγορά, γεγονός που μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες, σε μια έτσι κι αλλιώς εύθραυστη ισορροπία, κληρονομιά της οικονομικής κρίσης της τελευταίας δεκαετίας…

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble