Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚρήτη: Αίτημα χρηματοδότησης ψηφιακών μέσων για τουριστική προβολή

Κρήτη: Αίτημα χρηματοδότησης ψηφιακών μέσων για τουριστική προβολή

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Στην υποβολή της 8ης πρότασης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προχωράει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου από τις 11 συνολικά που έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ τον επόμενο μήνα θα ακολουθήσουν και οι επόμενες 3 σύμφωνα με το προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής.

Η συγκεκριμένη πρόταση υποβλήθηκε στα πλαίσια της πρόσκλησης του άξονα προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση» με τίτλο έργου «Πολιτιστική και τουριστική ανάδειξη του Δήμου Αγίου Βασιλείου και ενίσχυση της βιωματικής εκπαίδευσής» και προϋπολογισμό 366.200,00€, ενώ θα ακολουθήσει ακόμα μια την επόμενη εβδομάδα που αφορά την Πολιτική Προστασία στον ίδιο άξονα.

mechanical adv 2021

Η πράξη αποσκοπεί στην προβολή των μνημείων και του πολιτιστικού αποθέματος της ευρύτερη περιοχής του Δήμου Αγίου Βασιλείου μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών εφαρμογών σύγχρονης τεχνολογίας, με σκοπό τη διατήρηση της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής, την προσέλκυση επισκεπτών στην κρητική ενδοχώρα και την προαγωγή της βιωματικής εκπαίδευσης. Το έργο περιλαμβάνει:

  • Ανάπτυξη πολυκαναλικής πλατφόρμας προώθησης της περιοχής.
  • Ανάδειξη σημείων της ιδιαίτερης φυσικής κληρονομιάς, με επίκεντρο τον φυσιολατρικό/ πεζοπορικό/ πολιτιστικό τουρισμό.
  • Σημεία Γαστρονομικού Ενδιαφέροντος (οικοτεχνίες, παραδοσιακάü εργαστήρια, παραδοσιακά καφενεία – ταβέρνες, οινοποιεία, τυροκομεία κλπ.).
  • Πρόβλεψη για διαδρομές προσβάσιμες από ΑΜΕΑ.
  • Ενημέρωση για τις επιλογές μετακίνησης του στα σημεία ενδιαφέροντος (δρομολόγια λεωφορείων, ταξί κλπ.).
  • Βίντεο εικονικής πραγματικότητας με θέμα επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος με αφήγηση και χρήση πραγματικών πλάνων βιντεοσκόπησης με τεχνολογία 360ο και ψηφιακών στοιχείων animation.
  • Παραγωγή βίντεο ντοκιμαντέρ με αφήγηση και μουσική διάρκειας 30 λεπτών σχετικά με τα μνημεία και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής (φαράγγια, φύση, παραλίες, διαδρομές κλπ.).
  • Εκπαιδευτική εφαρμογή για παιδιά και σχολεία.
apostolakis adv 2

Ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:

«Υποβάλλαμε μια δράση με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής αξιοποιώντας παράλληλα τις πλέον σύγχρονες μορφές οπτικοακουστικού ψηφιακού περιεχομένου με σκοπό αφενός τη διατήρηση της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής και αφετέρου την προσέλκυση επισκεπτών στην κρητική ενδοχώρα.

Στοχεύουμε στην τοπική ανάπτυξη και παραγωγή πολιτιστικού αγαθού για την κοινωνία και τους επισκέπτες της περιοχής με τη δημιουργία εξωστρεφών πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών επαφών.

Η ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και του φυσικού περιβάλλοντος με σύγχρονη τεχνολογία αποτελεί μία σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα καινοτομία, η οποία προβάλλει την τοπική ιστορία και ιδιοσυγκρασία, τον φυσικό πλούτο και ενσωματώνει τον πολιτισμού ως βασικό στοιχείο του τουρισμού και της εμπειρίας στην περιοχή, το οποίο για εμάς είναι προτεραιότητα σύμφωνα με τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο Γιάννη Νεκτάριο Χαραλαμπάκη, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού και τις εντεταλμένες συμβούλους Βαγγελιώ Γλαμπεδάκη και Αγγελική Πελαντάκη αλλά και τον κ. Κώστα Κάτσιο δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Πλακιά για την συνεργασία ».

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble