ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κούρεμα και διαγραφή χρεών για δανειολήπτες του ΟΕΚΠερισσότεροι από 80.000 πολίτες που έχουν πάρει δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας θα έχουν κούρεμα χρέους και μικρότερες δόσεις στα δάνειά τους, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προωθεί ο ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Αυγή”, οι ρυθμίσεις προβλέπουν ότι για τα δάνεια των οποίων έχει αποπληρωθεί το 60% και άνω του τελικού ποσού το δάνειο θεωρείται εξοφληθέν και ουσιαστικά ο δανειολήπτης απαλλάσσεται από το υπόλοιπο. Επίσης, με τις αλλαγές που προωθούνται προβλέπεται διαγραφή τόκων και κεφαλαίων που επαναφέρουν το δάνειο στο αρχικό ποσό.

Επιπλέον θα εφαρμοστεί για όλους τους δανειολήπτες έκπτωση 15% στο ποσό χορήγησης, ενώ για όλους τους δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας επεκτείνεται ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου κατά 10 χρόνια.

Για τους 35.000 δανειολήπτες που χρωστούν ως 6.000 ευρώ θεωρείται ότι έχουν αποπληρώσει το δάνειό τους. Όσοι τόκοι κεφαλαίου και υπερημερίας έχουν ήδη καταβληθεί θα αφαιρεθούν από το αρχικό ποσό δανεισμού, ενώ οι υπόλοιποι θα διαγράφονται.

Έκπτωση 15% στο ποσό χορήγησης και επιπλέον έκπτωση 10% θα χορηγηθεί σε τρίτεκνους, συνταξιούχους, ΑμεΑ, περιπτώσεις χηρείας, πυρόπληκτους κλπ

Επιπλέον έκπτωση 20% για τους πολύτεκνους.

Οι εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές, αλλά οι δανειολήπτες θα πρέπει να διαλέξουν μια από τις επιλογές που δίδονται.

Οι άνεργοι μπορούν να ζητήσουν απαλλαγή από τον ΟΑΕΔ της καταβολής της μηνιαίας δόσης από 6 μήνες και συνολικά για 3 χρόνια χωρίς καμία επίπτωση.

Όσοι καταβάλουν το 60% του δανείου εντός πέντε ετών δικαιούνται 40% μείωση του τελικού ποσού του δανείου.

Όσοι καταβάλουν το 80% του τελικού ποσού εντός 8 ετών δικαιούνται μείωση 20%.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close