ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι θα πάρουν τα 400 ευρώ και πώς

Ανοίγει ηλεκτρονική πλατφόρμα για την νέα οικονομική ενίσχυση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στους μακροχρόνια ανέργους

Αυτόματα θα καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ το νέο ειδικό επίδομα ύψους 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους, το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και στις 2μηνες παρατάσεις των επιδομάτων που δίνονται ήδη για :

caffeine adv2020b
  • επιδοτούμενους ανέργους στο πλαίσιο της τακτικής επιδότησης ανεργίας
  • επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που λαμβάνουν την επιδότηση των 200 ευρώ μηνιαίως και
  • επιδοτούμενους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Οι δικαιούχοι της νέας αυτής ενίσχυσης είναι μη επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι. Εξαιτίας αυτού του λόγου δεν υπάρχουν στον ΟΑΕΔ για όλους επικαιροποιημένα στοιχεία IBAN. Γι αυτό και αναμένεται – σύμφωνα με πληροφορίες – να ανοίξει τις επόμενες ημέρες ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι μακροχρόνια άνεργοι – δικαιούχοι των 400 ευρώ θα δηλώνουν τον ισχύοντα IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού ώστε να λάβουν εκεί τα 400 ευρώ που δικαιούνται.

Δικαιούχοι του νέου επιδόματος των 400 ευρώ θα είναι όσοι έγιναν μακροχρόνια άνεργοι τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή συμπλήρωσαν 12μηνο και πλέον στα μητρώα του ΟΑΕΔ από 1η Απριλίου 2019 και μετά. Επιδοτούνται δηλαδή οι “νέοι” μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή όσοι πέρασαν το κατώφλι της μακροχρόνια ανεργίας τον τελευταίο χρόνο, από 1η Απριλίου 2019 και μετά και πιθανότατα έως τα τέλη Μαρτίου 2020. Πρόκειται για έναν πληθυσμό 175.000 μακροχρόνια ανέργων, οι 20.000 εκ των οποίων επιδοτούνται ήδη με τα 200 ευρώ μηνιαίως και έχουν ήδη ενταχθεί στην επέκταση της επιδότησης για 2 μήνες (λαμβάνουν δηλαδή ήδη τα 400 ευρώ), Οι 155.000 που δεν επιδοτούνται και εξ αυτού του λόγου εξαιρούνταν και από ειδική ενίσχυση μπαίνουν και αυτοί στα μέτρα στήριξης.

neratzoulis neo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button