ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Έκτακτη επιστροφή φόρου, ραγδαίες εξελίξεις

Μπροστά σε μια μεγάλη ανατροπή βρίσκονται όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, αν τελικά εφαρμοστεί το τελευταίο σενάριο που σκέφτονται κυβερνητικά στελέχη και στο οποίο ουσιαστικά αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν μιλούσε για μέρισμα σε όσους πληρώνουν πολλούς φόρους.

Μπορεί να υπάρχει διάψευση τις περασμένες μέρες, αλλά το τελευταίο 24ωρο επανήλθε ένα νέο σενάριο για το κοινωνικό μέρισμα.

caffeine adv 2021

Θα το πάρουν όσοι υπερφορολογήθηκαν και μένει να φανεί ποιοι είναι αυτοί.

Φαίνεται να υπάρχει ένα σχέδιο για επιστροφή φόρων στη μεσαία τάξη, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν λεπτομέρειες. Στόχος είναι να απαντήσει η κυβέρνηση στην κριτική που δέχεται – και όχι άδικα – ότι η μεσαία τάξη δεν έχει να κερδίσει τίποτα από το νέο φορολογικό και είναι πάλι χαμένη.

neratzoulis neo

Οι τελευταίες πληροφορίες, που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, κάνουν λόγο για ένα ποσό τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο πρόκειται να μοιραστεί στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ και τους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

Το ποσό αυτό βγάζει μικρά ποσά για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.

Βρίσκουν νέα ποσά για το κοινωνικό μέρισμα

Όμως δεν αποκλείεται το συνολικό ποσό να φτάσει τελικά κάπου στα 500 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ είναι αυτά που θα πάνε στην έκτακτη επιστροφή φόρου και μένει να φανεί με ποια διαδικασία.

Τα σενάρια είναι ακόμη θολά και κάνουν λόγο ακόμη και για επιστροφή μέρους της εισφοράς αλληλεγγύης που κατέβαλαν οι φορολογούμενοι με το φετινό εκκαθαριστικό ή του σχετικού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Τις τελικές αποφάσεις για όλα τα παραπάνω αναμένεται να λάβει την ερχόμενη εβδομάδα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν θα έχουν οριστικοποιηθεί και τα δημοσιονομικά στοιχεία του 11μήνου Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2019.

Μέχρι τότε όλα είναι σενάρια που ανατρέπονται καθημερινά.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button