ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΠ: Οκτώ δήμοι εντάσσονται στο myKEPlive – Μέσα και το Ρέθυμνο

Οκτώ επιπλέον δήμοι εντάσσονται στην υπηρεσίας εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης myKEPlive.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά στη διεύρυνση της υπηρεσίας εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, εντάσσοντας οκτώ ακόμη δήμους στο πρόγραμμα myKEPlive, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ενταχθούν στην υπηρεσία επιπλέον δέκα δήμοι. Μάλιστα στόχος της κυβέρνησης είναι η ένταξη όλων των δήμων της χώρας έως το τέλος του έτους.

Στο εξής, τα ΚΕΠ των Δήμων Σερρών, Ανατολικής Μάνης, Νάξου, Πολυγύρου Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, Μαλεβιζίου, Κορίνθου και Ωραιοκάστρου δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται με προγραμματισμένη βιντεοκλήση από εκπαιδευμένο υπάλληλο των ΚΕΠ, υποβάλλοντας τις αιτήσεις ενδιαφέροντός τους από το σπίτι τους, χωρίς να έχουν την υποχρέωση φυσικής παρουσίας στα ΚΕΠ, και να παραλαμβάνουν το τελικό προϊόν ηλεκτρονικά ή με συστημένη επιστολή.

caffeine adv2020b

Η πλατφόρμα myKEPlive, η οποία χρησιμοποιείται συνολικά από 45 Δήμους, διευκολύνει σημαντικά τους συμπολίτες μας που για οποιοδήποτε λόγο δυσκολεύονται να μεταβούν φυσικά στα ΚΕΠ, εξοικονομώντας χρόνο και μειώνοντας αισθητά τη γραφειοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι μέσω της πλατφόρμας myKEPlive παρέχονται διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσω των τεσσάρων θεματικών υπηρεσιών:

  • Πληροφόρηση- Αίτηση,
  • Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις,
  • Εξυπηρέτηση Πολιτών με Αναπηρία,
  • Εξυπηρέτηση από το Δήμο σας.

Σημειώνεται ότι κατά τη χρήση της υπηρεσία myKEPlive δεν αποθηκεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ενώ οι τηλεδιασκέψεις με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ δεν καταγράφονται.

neratzoulis neo

Συνολικά έως τις 2-9-2020 έχουν διεκπεραιωθεί 459 βιντεοκλήσεις για εξυπηρέτηση πολιτών, όπως αναλυτικά αποτυπώνεται στον κάτωθι πίνακα:

 Υπηρεσία   Αριθμός Ραντεβού
 Πληροφόρηση – Αίτηση              347
 Εξυπηρέτηση από το δήμο σας                88
 Εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία               10
 Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις               14
 Σύνολο             459

Back to top button